Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināta - FKTK: Krājbankas klienti var pārvest savus vērtspapīrus uz citu kredītiestādi

Klienti, kuriem AS Latvijas Krājbanka ir atvērti finanšu instrumentu (vērtspapīru) konti, var iesniegt bankai rīkojumus par viņiem piederošo finanšu instrumentu pārvedumu uz citu kredītiestādi vai ieguldījumu brokeru sabiedrību pēc klienta brīvas izvēles, kas ir tiesīga turēt ieguldītāju finanšu instrumentus, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece.

Lai pārvestu finanšu instrumentus, klientam ir jābūt atvērtam finanšu instrumentu kontam citā kredītiestādē vai ieguldījumu brokeru sabiedrībā uz sava vārda. Saraksts ar minētajām kredītiestādēm vai ieguldījumu brokeru sabiedrībām ir pieejams FKTK mājaslapā.

FKTK norāda, ka klientiem ir jārēķinās, ka izvēlētās bankas un ieguldījumu brokeru sabiedrības var piemērot komisijas maksas par finanšu instrumentu (vērtspapīru) kontu atvēršanu un apkalpošanu.

Papildus FKTK norāda, ka vērtspapīrus, kas pieder bankas klientam, nedrīkst izmantot bankas kreditoru prasījumu apmierināšanai.

Latvijas Krājbankas pārstāve Dace Dūze informēja, ka finanšu instrumentu pārvedumu var veikt "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centrā. Finanšu instrumentu norēķini tiks veikti trešajā darba dienā pēc pārveduma rīkojuma iesniegšanas datuma. Pēc pārveduma rīkojuma iesniegšanas bankā klientam obligāti jāiesniedz finanšu instrumentu saņemšanas apstiprinājums tajā bankā vai ieguldījumu brokeru sabiedrībā, uz kuru viņš pārskaita savus finanšu instrumentus, pretējā gadījumā šis pārvedums netiks izpildīts.

Pēc finanšu instrumentu norēķiniem, ja kontā nav nevienas finanšu instrumentu pozīcijas, klients var iesniegt finanšu instrumentu konta slēgšanas rīkojumu "Latvijas Krājbankas" klientu apkalpošanas centrā, sacīja Dūze.

Jau ziņots, ka AS Latvijas Centrālais depozitārijs no šodienas saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīkojumu pieņem izpildei Krājbankas klientu īpašumā un turējumā esošo finanšu instrumentu pārvedumus uz klientu finanšu instrumentu kontiem pie cita kontu turētāja, liecina NASDAQ OMX Riga paziņojums.

Kā ziņots, valdība gaidīs Lietuvas lēmumus par Snoras bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar Krājbanku, žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Politiķis apliecināja, ka tālākie lēmumi būs saistīti ar Krājbankas mātesbankas Snoras situāciju Lietuvā un kaimiņvalsts lēmumiem glābt vai neglābt Snoras banku. Dombrovskis jau sazinājies ar Lietuvas premjeru Andrju Kubiļu, kurš apliecinājis, ka Lietuvas valdības lēmums varētu būt gaidāms tuvākajā laikā.

FKTK padome 21. novembrī nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses