Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Luminor Bank vairākuma akcionāru kļūs investīciju fonds Blackstone

Par Baltijas valstīs strādājošās Luminor Bank stratēģisko investoru kļūs investīciju fonds Blackstone Group L.P (Blackstone), ieguldot miljardu eiro, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Darījuma ietvaros Blackstone iegādāsies 60% Luminor Bank akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem Nordea Bank un DNB Bank ASA, kuriem katram turpmāk piederēs pa 20% akciju. Vienlaikus Blackstone un Nordea Bank noslēguši papildu vienošanos par Nordea 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

Darījumu plānots slēgt 2019. gada pirmajā pusgadā pēc Eiropas Centrālās bankas un vietējo uzraudzības iestāžu apstiprinājumu saņemšanas.

Luminor grupas padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis norādīja, ka Blackstone ir pasaulē vadošais partneris lielu uzņēmumu transformāciju un pārmaiņu vadībā.

Pēc viņa teiktā, Blackstone pievienošanās ļaus pakāpeniski nodrošināt bankas izaugsmi, kā arī ieviest ikdienas sadarbībā ar klientiem pasaules standartus un zināšanas, lai sasniegtu Luminor mērķi - kļūt par neatkarīgu finanšu pakalpojumu grupu Baltijas reģionā.

Tāpat Melngailis atzīmēja, ka šis darījums reprezentē būtisku ārvalstu tiešo investīciju ienākšanu reģionā. "Tas ir apliecinājums un spēcīgs signāls stabilai ekonomikas augšupejai un labvēlīgai investīciju videi Baltijas valstīs. Kā pēdējās desmitgades vērienīgākais privātā kapitāla darījums Baltijā Blackstone lēmums investēt Luminor apliecina mūsu izvēlēto stratēģisko virzienu. Luminor ilgtermiņa plāns ir kļūt par biržā reģistrētu uzņēmumu," viņš sacīja.

Luminor grupas vadītājs Erki Rāzuke uzsvēra, ka arī turpmāk ikdienas klientu apkalpošanai un darbam pie servisa uzlabošanas banka pievērsīs ļoti lielu uzmanību, tostarp jaunais stratēģiskais investors laika gaitā sniegs daudz priekšrocību gan klientiem, gan visai Luminor komandai.

"Šajā reģionā nav neviena cita vietēja finanšu pakalpojumu sniedzēja ar neatkarīgu pārvaldību, kas apkalpotu klientus visās Baltijas valstīs. Mūsu sadarbība ar Blackstone turpmākajos gados stiprinās šo pozīciju un nodrošinās Luminor nepieciešamo kapitālu investīcijām, lai attīstītu digitālo piedāvājumu un paplašinātu esošo produktu un pakalpojumu piedāvājumu," viņš sacīja.

Rāzuke arī piebilda, ka Blackstone ir starptautiski atpazīstams ar īpaši talantīgu cilvēku piesaistīšanu, kuriem piemīt uz uzņēmējdarbību vērsta domāšana.

Blackstone vecākais izpilddirektors Nadims El Gabani norādīja ka šī ir aizraujoša iespēja investēt lieliskā uzņēmumā, kas darbojas pievilcīgā tirgū. "Mēs ticam, ka Luminor ir labi pozicionēts, lai kā patiesi neatkarīgs finanšu pakalpojumu sniedzējs turpinātu būt vadošs tirgus spēlētājs. Priecājamies par sadarbību ar Nordea Bank un DNB vadību un vēlamies strādāt kopā, lai veidotu spēcīgāku platformu tālākajai izaugsmei," viņš pauda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses