Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Par finanšu piramīdu policijā sūdzējušās piecas personas

Ekonomikas policijā saistībā ar kompānijas European American Prosperity Trust (EAPT) realizētajām finanšu piramīdām vērsušies pieci cilvēki, Dienu informēja Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse. Patlaban ierosināti trīs kriminālprocesi, kuru ietvaros arī uzlikti vairāki aresti fizisku personu kontiem.

Policija neatklāj, cik lieli zaudējumi nodarīti cietušajiem, savukārt TV3 raidījums _Nekā personīga_ svētdien ziņoja par EAPT klientu Aivaru Tīrumieku, kas pirmajā reizē ieguldīja 38 000 dolāru. Nauda tika dota rokās iepriekš iepazīstinātam cilvēkam, pretī saņemot stingrās uzskaites kvīti uz EAPT vārda. Viņš finanšu piramīdā iesaistījās pēc darba kolēģa intriģējošā stāstījuma.

A.Tīrumniekam tika solīti 30% gadā ar regulārām izmaksām reizi ceturksnī, un trīs reizes viņš solītos procentus saņēmis skaidrā naudā no sava konsultanta. Pēc tam tika noslēgts vēl viens līgums, nu jau par 50 000 dolāru, bet tad naudas izmaksas pēkšņi aprāvās. Vēstule no Dubaijas vēstījusi par sākušos auditu, un noguldītājiem piedāvāja naudu samainīt pret kādas Panamā reģistrētas kompānijas Credit Union akcijām. A.Tīrumnieks lūdza savu naudu atpakaļ, taču saņēma atteikumu, tāpēc uzskata sevi par upuri vērienīgā krāpšanā.

Plašsaziņas līdzekļi iepriekš ziņojuši, ka piramīdās naudu ieguldījušas arī vairākas pazīstamas amatpersonas.

Kā ziņoja NP, iepriekš uzsākti kriminālprocesi par uzņēmējdarbību bez licences, izvairīšanos no nodokļiem un naudas atmazgāšanu, bet pēdējos mēnešos — arī par krāpšanu, jo policijā vērsās paši ieguldītāji.

Policija Dienai atturējās prognozēt, cik ilgu laiku varētu prasīt izmeklēšana, skaidrojot, ka lieta ir apjomīga un izmeklēšana ir laikietilpīgs process.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) jau pērn oktobrī brīdināja, ka EAPT, kas bijusi zināma arī kā European Prosperity Club Corporation, mainot nosaukumu uz Mulberry Group vai Mulberry Team, Latvijā piedāvā nelicencētus ieguldījumu pakalpojumus. FKTK informēja, ka minētās kompānijas nav licencētas, tātad nav tiesīgas sniegt šādus pakalpojumus Latvijas iedzīvotajiem.

Mulberry Team prezidents Nikolajs Šestakovs, NP sazvanīts uz Kiprā reģistrētu numuru, apgalvoja, ka esot tikai European Prosperity Club klients un nekādu atbildību par noguldītājiem uzņemties nevarot. Viņš noliedza, ka par viņu būtu interesējusies Ekonomikas policija: "Cik zinu, tur viss ir kārtībā. Manuprāt, šobrīd tiek celta neveselīga ažiotāža."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses