Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "DnB Nord Latvijas barometrs": iedzīvotājiem nav skaidrības par pašvaldību vēlēšanām

Lai gan jau 6.jūnijā notiks pašvaldību vēlēšanas, tikai 27% iedzīvotāju ir saprotams, kā un kādā teritorijā darbosies jaunizveidotie novadi. Tas noskaidrots jaunākajā "DnB NORD Latvijas barometra" pētījumā, kas medijiem un sabiedrībai tiks prezentēts otrdien, 26.maijā.

Tikai 4% aptaujāto uzskata, ka labi pārzina to, kā turpmāk pēc novadu reformas darbosies viņu pašvaldība. Kopumā priekšstats ir 23% respondentu, bet lielākā daļa neizprot, kādu pašvaldību plānots vēlēt.

Tāpat "DnB NORD Latvijas barometrā" noskaidrots iedzīvotāju viedoklis par to, ar ko vajadzētu un ar ko nevajadzētu nodarboties pašvaldībām, uz kā rēķina iespējams ietaupīt u.c. aktuāli jautājumi. Savus komentārus ir sniedzis gan esošais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns un bijušais ministrs Māris Kučinskis, gan arī daudzi citi eksperti.

"DnB NORD Latvijas barometrs" tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus respondentiem katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi no mēneša norāda uz vispārējā iedzīvotāju noskaņojuma izmaiņām.

Uzdodot ikmēneša nemainīgos jautājumus jeb indikatorus, noskaidrots, ka palielinājies to iedzīvotāju skaits, kas ir apmierināti ar valdības darbu. "DnB NORD Latvijas barometrā" jau 11% pauž atbalstu Ministru kabineta darbam, kas ir par 5 procentu punktiem vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Tāpat no 43% līdz 40% samazinājies pilnībā neapmierināto respondentu skaits.

Mēneša laikā turpināja samazināties arī iepriekš kritiski noskaņoto cilvēku skaits, un tādējādi uzlabojies gan ģimenes materiālā stāvokļa, gan Latvijas ekonomikas stāvokļa novērtējums.

Papildu informācija:

Inga Grabinska

DnB NORD Bankas

sabiedrisko attiecību speciāliste

tel.29 16 15 61

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses