Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Labu darbu nekad nevar būt par daudz!

Ir teiciens, ka dots devējam atdodas. Iespējams, ka šāda doma ir arī cilvēkiem, kas regulāri ziedo asinis Valsts Asinsdonoru centram (VADC). Taču nevar apšaubīt arī donoru labo gribu un, neko pretim neprasot, nesavtīgi sniegt atbalstu Latvijas iedzīvotājiem, kuriem šīs asinis ir vitāli nepieciešamas. Atbalstot darbinieku labo gribu šodien, 19. augustā, SEB finanšu centrā jau sesto reizi bankas un tās meitas uzņēmumu darbinieki kuplā pulkā reģistrējas, veic nepieciešamās procedūras un ziedo asinis.

“Tā ir katra cilvēka brīva griba darīt labu. Mēs aicinām un ir gandarījums, ka ir tik daudz atsaucīgu darbinieku, kuri paralēli savam ikdienas darbam atrod laiku arī šādām lietām,” uzsver SEB bankas prezidents Ainārs Ozols. “Patiesībā, viss jau notiek pats par sevi – Donoru dienas SEB bankā jau ir kļuvušas par neatņemamu tradīciju un darbinieki jau pieraduši, ka vienu reizi ziemā un vasaras izskaņā pie mums atbrauc zinoši speciālisti ar visām nepieciešamajām iekārtām “labo darbu” veikšanai. SEB darbinieku atsaucība pārliecina, ka esam rīkojušies pareizi, organizējot Donoru dienas bankā un es aicinu arī citus uzņēmumus būt aktīviem.”

VADC mājas lapa(www.vadc.gov.lv)  ziņo, ka 450 ml asiņu ir fizioloģiska asins deva, kas negatīvi neietekmē donora veselību, jo veselam cilvēkam neliels asins zaudējums nav kaitīgs. Tieši otrādi, donora organismā notiek asinsrades sistēmas atjaunošanās, stimulēšana, donori retāk slimo ar akūtām un hroniskām slimībām. Asins šūnas organismā ir nepārtrauktā kustībā –  veco šūnu vietā rodas jaunas, tāpat kā atjaunojas āda vai ataug mati. Asins nodošana izraisa pozitīvas emocijas, rada nelielu eiforiju, kas nerada atkarību. Un VADC mājaslapā visi interesenti var uzzināt plānoto izbraukumu kalendāru, kā arī uzzināt, ko var un ko labāk nedarīt potenciālajam donoram, vēlamo ēdienkarti, kā arī informāciju par valsts sniegto brīvdienu.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu. SEB piedāvā universālus bankas pakalpojumus Zviedrijā, Vācijā un Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. SEB ir pārstāvēta arī citās Skandināvijas valstīs, Vācijā, Ukrainā, Krievijā un Polijā, kā ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Sanda Purviņa, SEB bankas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29357123, [email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses