Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: SEB Latvijas plāna aktīvu vērtība šogad pieaugusi par vairāk kā 100%

2009. gada pirmo trīs mēnešu laikā ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības SEB Wealth Management pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plāns "SEB Latvijas plāns" ir uzrādījis straujus izaugsmes tempus gan dalībnieku skaita ziņā, gan uzkrātā kapitāla ziņā, gan arī ienesīguma ziņā. Pirmo trīs mēnešu laikā SEB Latvijas plāna dalībnieku skaits pieaudzis par 62%, savukārt uzkrātais neto aktīvu kapitāls no 8,3 miljoniem gada sākumā pieauga līdz 16,7 miljoniem šā gada 31. martā, uzrādot vairāk nekā 100% pieaugumu.

Vērtējot pensiju 2. līmeņa plānu ienesīgumu katrā no stratēģiju grupām, uz šā gada 31. martu SEB Wealth Management pārvaldītais SEB Latvijas plāns konservatīvo ieguldījumu plānu kategorijā ieņem līdera pozīcijas, nodrošinot pensiju 2. līmeņa dalībniekiem lielāko ienesīgumu kopš plāna darbības sākuma (2003. gads) - 4,56%. SEB Latvijas plāns uzrāda arī augstāko gada ienesīgumu pēdējā gada un trīs gadu griezumā, attiecīgi 7,48% un 5,49%.

Valsts Sociālās Apdrošināšanas Aģentūras (VSAA) dati arī uz šā gada marta beigām apstiprina, ka cilvēki, uzsākot dalību pensiju 2. līmenī, mainot pārvaldītāju vai ieguldījumu plānu tā paša pārvaldītāja ietvaros, šobrīd priekšroku dod pensiju plāniem ar konservatīvu stratēģiju. Šāda tendence būtiski atšķiras no tās, kas bija vērojama 2008. gadā.

Arī sabalansēto plānu kategorijā SEB Wealth Management pārvaldītie pensiju 2. līmeņa plāni uz šā gada 31. martu uzrāda labāko ienesīgumu ilgtermiņā. SEB sabalansētā plāna gada ienesīgums kopš darbības sākuma 31. martā bija 3,86%.

Aktīvo plānu kategorijā SEB aktīvais plāns ierindojas plānu ar augstāko ienesīgumu vidū. SEB aktīvā plāna gada ienesīgums kopš darbības sākuma 31. martā uzrādīja 3,68% ienesīgumu, savukārt SEB Eiropas plāns - 3,59%.

Latvijā reģistrēto pensiju 2. līmeņa pārvaldītāju darbības rezultāti šā gada pirmajos trīs mēnešos norāda, ka SEB grupā Latvijā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība SEB Wealth Management nodrošina augstāko pensiju 2. līmeņa uzkrāto kapitālu uz vienu dalībnieku - uz šā gada 31. martu tie bija 594 lati jeb par 15.7% vairāk nekā vidēji nozarē.

Kopējais SEB Wealth Management pārvaldītais pensiju 2. līmeņa kapitāls uz 2009. gada marta beigām bija vairāk kā 132 miljoni latu. Kopējais dalībnieku skaits visos četros SEB ieguldījumu plānos pensiju 2. līmenī attiecīgajā datumā bija 223 501 dalībnieki.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. SEB grupā strādā vairāk kā 22 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Anna Vilsone, SEB bankas sabiedrisko attiecību speciāliste - 67215521, 29460576
[email protected]
Vairāk par SEB grupu Latvijā: www.seb.lv.
SEB bankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: www. seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses