Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Publiskajā piedāvājumā jauna Nordea strukturēto depozītu programma

Sākot ar 1. jūniju sākas jaunas Nordea strukturētās depozītu programmas publiskais piedāvājums. Pieteikšanās ilgs līdz 31.jūlijam visos Nordea bankas klientu apkalpošanas centros. Depozītu programmas ietvaros tiek piesaistīti līdzekļi EUR valūtā ar termiņu uz 2 gadiem. Minimālā noguldījuma summa 500 EUR.

Jaunā depozīta struktūra un līdz ar to arī ienesīgums ir piesaistīts 5 pasaulē vadošu uzņēmumu akciju cenām. Saistītās uzņēmumu akcijas programmai tiek izvēlētas balstoties uz Standart & Poor\'s un Nordea bankas ekspertu analīzi – tādejādi identificējot kompānijas un to akcijas, kas piedāvā “lielu attīstības potenciālu”. Depozītam piesaistīto kompāniju skaits un nozares ir diversificētas, lai mazinātu investīciju risku. Tā, piemēram, pat īslaicīgas krīzes vai svārstības kādā nozarē būtiski nesamazinās klientu iespējas saņemt papildus peļņu. Šī publiskā piedāvājuma ietvaros depozīts ir piesaistīts McDonald’s, Microsoft Corporation, Nestle SA, Royal Bank of Scotland, The Procter&Gamble Company akcijām.

Veicot ieguldījumus strukturētajos depozītos, klientiem tiek izmaksāts garantētais depozīta ienākums, taču, izpildoties depozīta prospektā minētajiem priekšnoteikumiem, klients var saņemt paaugstinātu papildus potenciālo ienākumu.

Jaunās depozītu programmas ietvaros klientam tiek garantēts gada procentu ienesīgums 0.5% apmērā. Taču gadījumā, ja 3 no 5 piesaistīto akciju cenām akciju beigu vērtības fiksēšanas dienā attiecībā pret akciju sākotnēji fiksēto vērtību būs tāda pati vai augstāka, tad klienti saņem papildus procentus - potenciālā peļņa līdz 3%, ja 4 no 5 akcijām – potenciālā peļņa 6.5-8.5%, ja 5 no 5 – potenciālā peļņa 14-16%.

Nellija Seņkova, Nordea bankas uzkrājumu produktu attīstības vadītāja: “Patreiz vidējās EUR depozītu likmes Latvijas bankās ar termiņu 1 un 2 gadi ir apmēram 3-4.5% robežās. Lai arī šīs strukturēto depozītu programmas moto ir “visu vai neko”, jo peļņa ir iespējama robežās no 1-16%, tas ir pievilcīgs risinājums tiem, kas meklē alternatīvus, potenciāli ienesīgākus ieguldījumu risinājumus. Šo programmu lielākais trumpis riska konservatīvu ieguldītāju skatījumā ir nulles risks zaudēt pamatsummu.”

Strukturētie depozīti ir labs risinājums tiem, kas ir gana azartiski, tomēr vēl nav gatavi patstāvīgi uzsākt darbību akciju tirgū un pieņemt iespējamās straujās cenu svārstības, tajā pašā laikā vienkārši noguldīt naudu depozītā šķiet pārāk vienkārši un neinteresanti. Turklāt arī potenciālais procentu ienesīgums strukturētajos depozītos ir krietni kārdinošāks. Strukturētais depozīts apvieno droša noguldījuma sniegto stabilitātes un komforta sajūtu ar sportisku biznesa azartu, ko dod sekošana pasaules akciju tirgus dinamikai. Zaudēt nav iespējams, bet nopelnīt - daudz vairāk nekā daudzos citos uzkrājumu risinājumos. Šis depozīts ir pieejams kampaņveidīgi - katru reizi citāda programma, kuras ietvaros noguldījuma peļņas procenti būs atkarīgi katru reizi no dažādiem pasaules vērtspapīru tirgus rādītājiem.

Nellija Senkova, Uzkrājumu produktu attīstības vadītāja, mob. 28 889 494, [email protected]

Kristians Pudans, Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs, tel. 67 096 244, mob. 29 137 311, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses