Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Standard&Poor’s saglabājusi Latvijas kredītreitingu iepriekšējā līmenī

Kredītreitingu aģentūra Standard&Poor’s pirmdien paziņoja par lēmumu saglabāt Latvijas kredītreitingu iepriekšējā līmenī, informēja Finanšu ministrijā.

Vērtējums ilgtermiņa saistībām ārvalstu valūtā saglabāts BBB+ līmenī un īstermiņa saistībām ārvalstu valūtā A-2 līmenī, kas Latvijai nozīmē investīcijām labvēlīgas valsts statusu. Kredītreitinga nākotnes vērtējums saglabāts līdzšinējais - negatīvs.

Kā uzskata finanšu ministrs Atis Slakteris (TP), Standard&Poor’s nemainīgi apstiprinātais Latvijas kredītreitings ir ļoti nozīmīgs signāls starptautiskajiem finanšu tirgiem un investoriem par Latvijas ekonomikas attīstības tendencēm. Tas apliecinot, ka Latvijas valdībai jāpieņem ekonomikas stabilizācijas plāns un tas konsekventi jārealizē, līdzīgi kā finanšu sadaļā pērn tika realizēts inflācijas samazināšanas plāns.

Aģentūra norādījusi, ka galvenais arguments par labu reitinga apstiprināšanai iepriekšējā līmenī ir bijis vairāku Latvijas ekonomikas rādītāju uzlabošanās gada pēdējā ceturksnī, jo īpaši izsniegto kredītu pieauguma tempa samazināšanās un eksporta pieaugums.

A.Slakteris sola, ka Finanšu ministrija arī turpmāk ieturēs stingru fiskālo politiku valstī un aktīvi piedalīsies ekonomikas stabilizācijas prasību realizācijā. "Mūsu turpmākās darbības prioritātes būs valsts pārvaldes finanšu optimizācija, nodokļu politikas akcentu maiņa jau no 2009.gada un darbaspēka tirgus attīstību veicinošu nodokļu politikas pasākumu ieviešana."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses