Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Vidējā bruto alga Latvijā - 467 lati

Šā gada trešajā ceturksnī mēneša vidējā bruto darba samaksa valstī bija 467 lati, un, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu tā pieaugusi par 19 latiem jeb 4,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Sabiedriskajā sektorā darba samaksa šajā periodā palielinājās par 3,7% jeb no 475 līdz 493 latiem, no tā vispārējās valdības sektorā – par 3,6% jeb no 438 līdz 454 latiem, bet privātajā sektorā pieaugums bija 5,0% jeb no 430 līdz 452 latiem.

Mēneša vidējā bruto darba samaksa šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar otro ceturksni, pieauga par 3 latiem jeb 0,6%. Privātajā sektorā kāpums bija par 1,9% jeb no 443 līdz 452 latiem, bet sabiedriskajā sektorā darba samaksa samazinājās par 1,0% jeb no 497 līdz 493 latiem.

Aprēķinātais darba samaksas fonds valstī kopā gada laikā ir audzis straujāk nekā darbinieku skaits. Darbinieku skaits pārrēķināts normālā darba laika vienībās, ko lieto mēneša vidējās darba samaksas aprēķiniem, šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada trešo ceturksni, pieauga par 4,3% jeb 28,1 tūkstošiem cilvēku, bet darba samaksas fonds – par 8,8% jeb 76,3 miljoniem latu.

Salīdzinot ar otro ceturksni, darbinieku skaits pieauga par 2,3% jeb aptuveni 15 200, bet darba samaksas fonds – par 3,0% jeb 27,2 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses