Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Siltums investē siltumapgādes attīstībā

AS Rīgas Siltums līgumu ar valsts aģentūru Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējuma piešķiršanu projekta Siltumtīklu maģistrāles M-1 un M-2 rekonstrukcija posmā no K-2-1 līdz K-1-24 ietvaros noslēdza 2012. gada 2. aprīlī.

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums šim projektam ir 590 583,38 latu.

Eiropas Savienības Kohēzija fonda līdzfinansējums piesaistīts maģistrāles M-1 un M-2 rekonstrukcijai, kas tiek ekspluatēta kopš 1963. gada, bet cauruļvadi mainīti tikai 1983. gadā. Apsekojot šo siltumtīklu posmu, konstatēti siltuma zudumi, ārējo cauruļvadu un metālkonstrukciju korozija.

Projekta ietvaros paredzēta siltumtīklu maģistrāles rekonstrukcija Brīvības gatvē posmā no ēkas Brīvības gatvē 203A līdz ēkai Brīvības gatvē 267.

Kopējais maģistrāles posma garums, kuru paredzēts rekonstruēt 2012.gadā, ir 1,23 km. Esošie cauruļvadi tiks nomainīti ar jauniem 2DN600 mm rūpnieciski izolētiem cauruļvadiem, kuri tiks izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā.

Darbus plānots sākt pēc apkures sezonas beigām un pabeigt rudenī līdz jaunās apkures sezonas uzsākšanai.

Darbs jāveic ļoti īsā termiņā un sarežģītos apstākļos, jo šajā posmā ir ne tikai intensīva privātā, bet arī sabiedriskā transporta – trolejbusu un autobusu plūsma.

Realizējot projektu, Rīgas pilsētas siltumenerģijas lietotājiem Teikas rajonā tiks nodrošināta droša un kvalitatīva siltumapgāde. Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem, siltumenerģijas zudumi pēc projekta īstenošanas samazināsies aptuveni par 2300 MWh gadā.

Kopumā Rīgas Siltums šogad ieplānojis nomainīt ap 13 km siltumtīklu. Kopš 1996./1997.finašu gada centralizētā siltumapgādes sistēmā kopumā ir nomainīti 347 km siltumtīklu, tai skaitā 201 km bezkanāla siltumtīklu, kas sastāda ap 51% no kopējā Rīgas Siltums piederošā siltumtīklu garuma.

Pateicoties plānveidīgai un racionālai līdzekļu investēšanai siltumtīklu siltumizolācijas un siltumtīklu posmu nomaiņai, Rīgas Siltums investē siltumapgādes attīstībā, piesaistot ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu izdevies būtiski samazināt siltumzudumus siltumenerģijas pārvadē – šobrīd siltuma zudumi ir 2,3 reizes mazāki nekā 1996.gadā, t.i., zudumi samazinājušies par 637 tūkst. MWh, ar šo siltumenerģijas daudzumu gadu var apgādāt ar siltumenerģiju piecas Latvijas lielākās pilsētas.

Rīgas Siltums ir lielākais centralizētās siltumapgādes uzņēmums Latvijā un Baltijas valstīs. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas Rīgas Siltums īpašumā investē siltumapgādes attīstībā, piesaistot ES Kohēzijas fonda līdzfinansējumu īpašumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses