Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

"Grindeks" peļņa deviņos mēnešos sasniegusi Ls 7,65 miljonus

A/s "Grindeks" tīrā peļņa šā gada pirmajos deviņos mēnešos sasniegusi 7,65 miljonus latu, kas ir par 56,1% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā laika posmā, liecina Rīgas Fondu biržā iesniegtais 2008.gada pirmo trīs ceturkšņu darbības pārskats.

Koncerna apgrozījums deviņos mēnešos ir 46,95 miljoni latu, kas ir par 23,4% vairāk nekā 2007.gada deviņos mēnešos.

"Grindeks" gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms pirmajos trīs ceturkšņos bija 43,25 miljoni latu, pārsniedzot iepriekšējā pārskata perioda rezultātus par 23,8%. Visvairāk gatavās zāles tika pārdotas galvenajos eksporta tirgos - Krievijā un pārējās NVS valstīs, kopumā par 38,9 miljoniem latu. Savukārt "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu eksports 2008.gada pirmajos deviņos mēnešos sasniedza 3,7 miljonus latu, kas ir par 19,4% vairāk nekā attiecīgā periodā 2007.gadā.

"Īpaši iepriecina paveiktais Ukrainā, Baltkrievijā un Krievijā, kur mūsu pārdošanas apjoma pieaugums būtiski pārsniedz kopējo farmācijas tirgus pieaugumu. Arī aktīvo farmaceitisko vielu bizness tiek realizēts ar labiem rezultātiem," komentē "Grindeks" valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis. Viņš gan atzīst, ka, tāpat kā citās nozarēs, arī farmācijas tirgū ekonomiskā situācija ir saspringta, taču pašreiz uzņēmums tās ietekmi vēl neesot sajutis.

Pēc uzņēmuma pārstāvju domām, "Grindeks" tirgus stratēģija sevi ir attaisnojusi, tāpēc arī turpmāk uzņēmums savu darbību koncentrēs uz esošajiem tirgiem, kā arī uz jaunu, perspektīvu tirgu apguvi. Tiek veikta tirgus izpēte Dienvidaustrumāzijas valstīs, uzsākta "Grindeks" galvenā oriģinālprodukta "Mildronāta" reģistrāciju Vjetnamā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses