Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Aicina nenokavēt pieteikšanos uz atbalstu lauks. pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām

LLKA aicina lauksaimniecības kooperatīvus nenokavēt pieteikšanos uz valsts subsīdiju atbalstu jaunajām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām kooperācijas attīstībai. Iesniegums kopā ar pārējiem nepieciešamiem dokumentiem jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē līdz 1.aprīlim.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem atbalstu kā vienreizēju maksājumu ne vairāk kā 2000 latu apmērā piešķir 2008.gadā reģistrētām lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām. Atbalstu jaunajiem kooperatīviem piešķir kooperatīva vadības darba nodrošināšanai.

Lai pretendētu uz atbalstu, kooperatīvā jābūt vismaz 10 biedriem, kā arī kooperatīvam ir jābūt sadarbībai ar vismaz pirms trim gadiem reģistrētu un atbilstīgu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību. Lai apliecinātu sadarbību, pie iesniedzamajiem dokumentiem jāpievieno vienošanās vai līguma kopija. Sadarbības forma var būt dažāda, piemēram, konsultāciju sniegšana, produkcijas realizācija u.tml.

Ja 2008.gadā dibinātais kooperatīvs ir saņēmis šo atbalstu, tam 2010.gadā jāsaņem atbilstība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 777 "Noteikumi par lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības reģistrācijai nepieciešamajiem dokumentiem un šīs sabiedrības atbilstības izvērtēšanu atbalsta saņemšanai". Pretējā gadījumā saņemtais atbalsts ir jāatmaksā.

Informāciju sagatavoja: Linda Bille, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) izpilddirektore.

Papildus informācija: tālr. 6 702 7546, mob. tālr. 2 9118615.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses