Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: "Cēsu alus" iegūst starptautiski atzītu kvalitātes sertifikātu

AS „Cēsu alus”, veicot vērtīgu ieguldījumu kvalitātes pilnveidē, ieguvis augstākā līmeņa kvalitātes sertifikātu, kas globālajā pārtikas tirgū tiek uzskatīts par labas pārtikas produktu ražošanas prakses etalonu.

Veiksmīgi realizējot pārsertifikācijas procedūru, AS „Cēsu alus” ieguvis vienu no stingrākajiem brīvprātīgi piemērojamajiem pārtikas nekaitīguma un kvalitātes vadības standartiem pasaulē – sertifikātu BRC Global Standard for Food Safety.

„Pārtikas drošība ir viens no lielākajiem vaļiem, un ko balstās pārtikas ražošanas nozares politika vispār. Kvalitāte ir viena no Cēsu alus ražoto dzērienu zīmolu prioritātēm un šis sertifikāts vēlreiz apliecina, ka piedāvājam augstākās kvalitātes produktus,” pauž AS „Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone Zatlere.

Pārsertifikācijas procesā Cēsu alus ieguvis standarta jaunāko – pilnveidoto versiju. Līdz šim pasaules pārtikas nozarē bija spēkā 2005.gadā ieviestā standarta versija. 2006. gadā AS „Cēsu alus” bija pirmais pārtikas ražošanas uzņēmums Latvijā, kas ieguva "BRC Global Standart – Food" sertifikātu, kļūstot par labas pārtikas produktu ražošanas prakses flagmani valstī.

Standarta prasību ieviešana pārtikas uzņēmumā nozīmē integrētas pārtikas nekaitīguma, kvalitātes, legalitātes nodrošināšanas sistēmas ieviešanu, kas apvieno kvalitātes vadības un ražotnes vides prasības, produktu, procesu un personāla kontroli. Lai saņemtu uzlabotā standarta sertifikātu, uzņēmums veica nopietnu darbu un ieguldījumus uzņēmuma drošības sistēmu pilnveidē un struktūras atbildību definēšanā. Kā atzīst AS „Cēsu alus” Kvalitātes vadītāja Ineta Jonase: „Uzlabotā standarta versija nosaka augstāku drošuma līmeni ražotnē un tiešu augstākās vadības atbildības funkciju pār ražošanas procesiem, kas kopumā ietekmē produktu kvalitātes sniegumu”.   

Saņemtais kvalitātes sertifikāts sniedz Cēsu alus produkcijas kvalitātes un reputācijas mēroga paplašināšanu, jo lielākie tirdzniecības ķēžu klienti gan pasaulē, gan Latvijā augstu vērtē šo standartu, kas garantē produkcijas augsto kvalitāti, nekaitīgumu un drošumu patērētājam.

BRC (British Retail Consortium) – Lielbritānijas tirgotāju asociācija, kuras izstrādātajā un starptautiski atzītajā standartā "BRC Global Standart – Food" ir noteiktas prasības pārtikas uzņēmumiem, kas piegādā produktus tirdzniecības ķēdēm un citiem uzņēmumiem.

Informācijai:

Akciju sabiedrība Cēsu alus ir otra lielākā alus darītava Latvijā un visvecākā alus darītava Ziemeļeiropas reģionā. 98% balsstiesīgo akciju pieder somu koncernam OLVI Oуj. Kopš 2001. gada uzņēmuma attīstībā investēti 25 miljoni latu, no tiem 7 miljoni 2008. gadā – ražošanas kompleksa paplašināšanā un skārdeņu pildīšanas līnijas uzstādīšanā. AS Cēsu alus produktu portfelī ir plaši pārstāvētas astoņas dzērienu kategorijas: alus, alkoholiskie kokteiļi, sidri, enerģijas dzērieni, near water (bagātināts ūdens), sulas, sulu dzērieni, bezalkoholiskie dzērieni.

Papildus informācija:
Agita Baltbārde
AS Cēsu alus Sabiedrisko attiecību vadītāja
[email protected]
Tālr. 67511390; 29133073

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses