Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Pārdod kolhozu Pleskavas apgabalā

Pagājušajā nedēļā Latgales Finanšu kompānijas (Lafiko) valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Grišuļonoks lietišķā darba vizītē apmeklēja Pleskavas apgabalu un tikās ar reģiona administrācijas pārstāvjiem.

Sarunu laikā, apgabala gubernatora vietnieks Nikolajs Zverevs informēja par lauksaimniecības kompleksu attīstības perspektīvām, pašvaldības lietu komitejas priekšsēdētājs Nikolajs Cvetkovs – par pierobežas tirdzniecības iespējām, savukārt «Rosselkhoz» bankas Pleskavas reģionālās filiāles direktors, Viktors Kazakovs par lauksaimniecības nozares finansēšanas iespējām.

Īsumā - Latvijas lauksaimniekiem tiek piedāvāts iegādāties vairākus Krievijas lauksaimniecības uzņēmumus. Protams, šobrīd pieejama vien vecā ražošanas infrastruktūra, nolietota tehnika un iekārtas, zemas produktivitātes ganāmpulki, kā arī trūkst uzņēmīgu vadītāju un pārvaldnieku.

Tajā pat laikā paveras milzīgs noieta tirgus, pieejamas plašas ražošanas platības, lēts darbaspēks (5000 rubļi, kas ir aptuveni75 lati, mēnesī), bet piena iepirkuma cena ir 8 - 9 rubļi par litru, kas ir apmēram 0,12 -0,14 latu. Pie tam «Rosselkhoz» banka pat krīzes laikā turpina kreditēt lauksaimniekus, dažādu valsts programmu ietvaros piedāvājot aizdevumus ar gada likmi trīs procenti.

Varbūt, Latgales un Vidzemes zemniekiem ir izdevīgāk un perspektīvāk ieguldīt savu naudu, zināšanas, pieredzi, tehniku un šķirnes lopus ziemeļrietumu Krievijas lauksaimniecības attīstībā nekā strādāt par melnstrādniekiem Lielbritānijas un Īrijas fermās? Turklāt ar paša traktoru aizbraukt līdz Pitalovai (Abrenei) ir krietni vien tuvāk un ātrāk nekā līdz Ministru kabinetam Rīgā vai Eiropas Komisijai Briselē.

Protams, var ieklausīties „urrā patriotu” balsīs, ka ar Pleskavas krieviem nestrādāsim principa pēc – tajā pat laika varbūt ir vērts izvērtēt, kāpēc citādi domā Somijas, Igaunijas vai Lietuvas zemnieki?

Tiem, kam tas šķiet interesanti, rakstiet: [email protected]

Sagatavoja: Nita Jirgensone

Mob.tel. 28474060

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses