Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: SIA "Edaks" jeb Degoles pienotava saņems Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas jeb Zaļās karotītes sertifikātu

2009.gada 12.jūnijā SIA “Edaks” Degoles pienotava svinīgā gaisotnē saņems Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas jeb Zaļās karotītes sertifikātu.

Svinīgajā sertifikāta pasniegšanas ceremonijā piedalīsies Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LVAEI LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe un SIA “Edaks” valdes locekle Irina Drozdova.

LVAEI LTVC vadītāja Ingūna Gulbe ir gandarīta par uzņēmumu, kurš ar lieliskiem panākumiem startē tirgū, uzcītīgi izpilda visus kvalitātes kritērijus, aktīvi attīstās un pilnveidojās, kā arī jau ieguvis jauno Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norādi “Zaļo karotīti”.

Degoles pienotavas darba pamatprincips ir ražot piena produktus tikai no svaiga piena bez konservantiem. Pienotava darbu uzsāka 1995. gadā. 2005. gadā tās saņēma Pārtikas uzņēmuma atzīšanas apliecību, kas apstiprina, ka Degoles pienotava atbilst visām Eiropas Savienības prasībām.
Uzņēmums ir pavisam neliels, tajā dienā tiek pārstrādātas 7–9 tonnas piena, un tā darba pamatprincips ir : ražot piena produktus tikai no svaiga piena, bez konservantiem. 2007. gadā trīs no uzņēmumā ražotajiem sieriem ieguva preču zīmi “Zaļā karotīte”. Tie ir Muižas siers, Muižas siers ar garšvielām un Muižas siers Našķis. Degoles pienotavā ražo arī Muižas siers ar ķimenēm un Jāņu siers. SIA “Edaks” sortimentā ir gan sveramie, gan fasētie un dabīgie piena produkti, kā arī mīkstie sieri, vājpiena fasētie un sveramie jogurti. Radošu ieceru īstenošanā piedalās viss kolektīvs, tādēļ Degoles pienotavas ražotāji var piedāvāt aizvien jaunu, tikai šeit ražotu, ar mīlestību gatavotu produkciju.

Tautā mīlētā Zaļā karotīte ar 2008.gada 18.augustu ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu (NPKS) norādi “Kvalitatīvs produkts”, kas ir reģistrēta kā viena no Eiropas NPKS produktu norādēm. Līdzīgas pārtikas kvalitātes shēmas un shēmas norādes ir arī citām Eiropas valstīm. Tāpēc Latvijā iegūtais novērtējums un tiesības lietot šo norādi “Kvalitatīvs produkts” ir instruments kā Latvijas lauksaimniecības produktu ražotāji var vieglāk kļūt atpazīstami Eiropas tirgū, vienlaicīgi, piedāvājot Eiropā “saprotami” marķētu augstākas kvalitātes produktus un godam veicinot Latvijas nacionālo produktu konkurētspēju, Latvijas ražotāju atpazīstamību Eiropā.

Preču zīme “Kvalitatīvs produkts” ir kļuvusi par Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas produktu norādi, pārtikas produktiem, kas atbilst LR izstrādātiem un apstiprinātiem NPKS kvalitātes kritērijiem.

Atšķirībā no līdzšinējās preču zīmes piešķiršanas kārtības, NPKS ir skaidri saprotami un izmērāmi kvalitātes rādītāji, kas ir augstāki kā tradicionāli ražotiem pārtikas produktiem, kā arī nosacījums, ka noteiktās paaugstinātās kvalitātes prasības jānodrošina ne tikai gala produktam, bet arī būtiskajām izejvielām, ko izmanto attiecīgā produkta ražošanā.

Pasākumā aicināti piedalīties mediju pārstāvji.
NPKS sertifikāts tiks pasniegts š.g. 12.jūnijā plkst.14:30, SIA “Edaks” Degoles pagastā, Tukuma raj. Pasākuma dalībniekiem tiks nodrošināts transports uz un no pasākuma vietas. Pieteikties braukšanai var pie LVAEI LTVC sabiedrisko attiecību speciālistes Andras Ūdres, e-pasts [email protected] vai mob.tālr.29441332.


Papildu informācijai:
Andra Ūdre
Sabiedrisko attiecību speciāliste
LVAEI LTVC
Biedrība „Mārketinga padome”
Mob.tālr.: 29441332
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses