Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Smilšpapīra rūpnīcas izveidē Dobelē investē Ls 3 miljonus

Jaunajā smilšpapīra rūpnīcā Dobelē, kur SIA “Sanders Abrasives” maijā plāno sākt ražošanu, ieguldīti trīs miljoni latu, no kuriem 600 000 latu ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalsts, pirmdien vēsta laikraksts “Dienas Bizness” (Db). “Sanders Abrasives” valdes priekšsēdētājs Edijs Palejs stāstījis, ka Latvijā ir pieprasījums pēc smilšpapīra, turklāt līdzīgu ražotņu nav visā Baltijā — tuvākās rūpnīcas esot Skandināvijas valstīs un Vācijā.

Pašlaik šī tirgus niša Latvijā esot brīva, jo viss smilšpapīrs pagaidām tiekot importēts no citām valstīm. Kā vēsta _Db_, pirmajā darbības gadā rūpnīcā plānots sasniegt viena miljona latu apgrozījumu, bet 3—4 gadu laikā to iecerēts palielināt septiņas reizes. Uzņēmuma vadītājs lēš, ka būvniecībā ieguldītās investīcijas varētu atmaksāties septiņu gadu laikā. Aprīlī rūpnīcu iecerēts darbināt testēšanas režīmā, bet maijā — sākt ražot ar pilnu jaudu. Nākotnē rūpnīcu plānots paplašināt. Pēc E.Paleja teiktā, patlaban notiek pārrunas ar Latvijas lielākajiem būvmateriālu veikalu tīkliem, lai ražotā produkcija būtu pieejama arī mazumtirdzniecībā. Tāpat kompānija saražoto produkciju plāno pārdot citu nozaru ražotājiem, piemēram, kokapstrādes, metālapstrādes, kā arī mašīnbūves nozaru pārstāvjiem. Savukārt lielāko daļu saražotā plānots eksportēt uz citām valstīm, kopumā aptuveni 80% no saražotās produkcijas iecerēts eksportēt uz Lietuvu, Igauniju, Skandināvijas valstīm, Krieviju, Ukrainu, Uzbekistānu un Kazahstānu. Uzņēmumā kopumā plānots nodarbināt 16 cilvēkus, no kuriem seši apkalpos rūpnieciskās iekārtas, bet pārējie būs administratīvie darbinieki, raksta _Db_.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Igaunija apsteigs Latviju?

Latvija, līdzīgi kā daudzas Eiropas valstis, saskaras ar būtiskām demogrāfiskajām problēmām, kuru sekas būs jūtamas nākamajās desmitgadēs. Dzimstības līmenis nav pietiekams, lai kompensētu iedzī...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses