Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

45 % darbinieku turpina strādāt arī brīvdienās

Vairāk nekā divas piektdaļas darbinieku Baltijā (45%) šajās vasaras brīvdienās pienācīgi neatpūtīsies, bet mēģinās katru dienu trīs stundas strādāt, nevis atpūsties pie peldbaseina vai pavadīt laiku ar ģimeni vai draugiem. Mazākā daļa no šiem neatlaidīgajiem profesionāļiem, kuri nevar atpūsties no darba, ir nopietni darbaholiķi.

19% brīvdienās strādās vairāk nekā trīs stundas katru dienu, aizmirstot savus mīļotos cilvēkus, lai apmierinātu savu atkarību no darba. Tie ir daži no Regus jaunākā pētījuma satraucošajiem rezultātiem, kuri iegūti, aptaujājot vairāk nekā 16 000 respondentu vairāk nekā 80 valstīs.

Ne tikai Baltijā darbinieki pārāk daudz strādā brīvdienās. Arī daudzi citi būs pielipuši saviem viedtālruņiem un klēpjdatoriem, un 25% ziņo, ka arī sauļojoties viņi joprojām strādā nedaudz atvieglotā “parastā darba” režīmā. Tā vietā, lai izbaudītu brīvo laiku kopā ar saviem tuvākajiem un mīļākajiem cilvēkiem, viņi mēģinās lavierēt starp darba stresu, neapmierinātajiem partneriem un apbēdinātajiem bērniem.

Olivier de Lavalette, Regus reģionālais viceprezidents norāda: “Tehnoloģiju attīstība ir panākusi to, ka darbinieki vienmēr ir piesaistīti un ir viegli pakļauties kārdinājumam pārbaudīt e-pastu un veikt jebkādus darbus saistībā ar tiem. Ar viedtālruņiem, klēpjdatoriem un visur esošiem interneta savienojumiem ir kļuvis ļoti grūti kārtīgi atpūsties, tomēr, lai saglabātu veselību, ir ļoti svarīgi paņemt brīvdienas un veltīt laiku atpūtai, ģimenei un draugiem.

Parasti strādāšana līdz vēlai naktij ir neveiksmīgs mēģinājums strādāt un aktīvi piedalīties ģimenes brīvdienās, kas darbiniekus par vēl vienu soli pietuvina izdegšanai un visiem sabojā prieku. Ja uzņēmumi vēlas nodrošināt, lai personāls būtu apmierināts, vesels un ražīgs, tiem steidzami jāmeklē veidi, kā palielināt darba efektivitāti un ražību, lai pasargātu savu personālu no darbu ienešanas privātajā laikā. Ieviešot elastīgākus darba apstākļus un ļaujot darbiniekiem samazināt pārbraucienu laiku un strādāt tuvāk mājām, uzņēmumi var kļūt efektīvāki, brīvi ļaujot darbiniekiem kārtīgi atpūsties, kad viņiem ir brīvdienas.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses