Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Uzņēmēja Dienā 1.-3. februārī

Uzņēmēji no potenciālā premjerministra Māra Kučinska un no viņa veidotās jaunās valdības gaida stabilu nodokļu politiku un atbalstu vietējam biznesam.

Uzņēmēja Diena apkopo viedokļus par Saeimā otrajā lasījumā pieņemtajiem grozījumus Krimināllikumā, kas paredz iespēju sodīt uzņēmumu atbildīgās amatpersonas ar brīvības atņemšanu par aplokšņu algu maksāšanu, ja tā izdarīta lielos apmēros – sākot no 3700 eiro. Uzņēmēji uzsver - nodokļi jāmaksā, bet arī atzīst, ka minētā norma dažam labam biznesa vides dalībniekam var būt mudinājums ​pielikt uzņēmējdarbīb​ai punktu.

Kosmētikas ražošana un biznesa vide kopumā patlaban piedzīvo fundamentālas pārmaiņas, uzsver uzņēmēja, Madara Cosmetics vadītāja un izveidotāja Lotte Tisenkopfa–Iltnere un norāda, ka ikvienā biznesā galvenais ir precīzi izprast ​gan ​situāciju tirgū, ​gan pircēju gaumi.

Valdība janvārī pieņēma lēmumu par kārtību, kādā bankas un Valsts ieņēmumu dienests apmainās ar informāciju. Uzņēmēja Dienā par to, kā šo lēmumu vērtē komercbanku sektors. 

Lielākos riskus uzņēmumu datu drošībai rada ne datorvīrusi un pat ne hakeri, bet pašu uzņēmumu darbinieku, it īpaši, informācijas tehnoloģiju nodaļas  ekspertu neapdomība un pārgalvība.

Neraugoties uz to, ka mākoņpakalpojumu izmantošana uzņēmumam ļautu gadā ietaupīt ap 40- 50% to tēriņu, kas tiek lietoti, lai uzturētu un apkalpotu serverus, Latvijā šos risinājumus ievieš visai kūtri. Uzņēmēja Diena skaidro, kāpēc tā.

Eiropas Savienības vienotais digitālais tirgus Latvijai gan rada jaunus izaicinājumus, gan arī paver vēl nebijušas iespējas mūsu valsts ekonomiskajai attīstībai.

Ar bezmaksas aplikācijām nodrošināt pašam savu privāto tiešraidi ir bezgala viegli, tomēr profesionāļi norāda, ka pieredzi modernās tehnoloģijas vēl nevar aizstāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses