Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzņēmēja Dienā 11. un 13. jūlijā

_Uzņēmēja Dienā _11. un 13. jūlijā lasiet:

Brīva un vienkārša pieeja dabasgāzei visiem tirgus dalībniekiem bijusi svarīgākā inovācija pēdējā desmitgadē. Būtiski bija vienkāršot gāzes tirgus noteikumus un radīt vienlīdzīgas konkurences apstākļus visiem tirgotājiem, skaidro Eiropas gāzes tirgus eksperts Siko van der Lāns.

E-risinājumu attīstība aizvien vairāk samazina vēstuļu sūtīšanu papīra formā, tomēr uzņēmēji atzīst - ir gadījumi, kad bez sūtījuma pa pastu neiztikt, un tas saistīts arī ar pagaidām nelielo e-paraksta popularitāti.

Patlaban Latvijas iedzīvotāju uzticēšanās mūsu valsts pensiju sistēmai " ir katastrofāli zema un nemudina maksāt nodokļus, jo iedzīvotāji netic, ka no tā vecumdienās būs kāda jēga. Pārliecību, ka daļa no algas tiek novirzīta pensiju uzkrājumā, atbildīgās valsts institūcijas var vairot, piemēram, padarot vienkāršāku līdzi sekošanas iespēju pensiju uzkrājumam, līdzīgi kā bankas atspoguļo konta stāvokli tās klientiem," uzskata  Swedbank Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

Lauku saimniecībās darbinieku akūti trūkst.  Pat salīdzinoši cienījamās algas, ko darbiniekiem piedāvā lauksaimnieki, nemudina darba meklētājus doties strādāt uz zemnieku saimniecībām. Svarīgs iemesls ir tas, ka darbs laukos patlaban nav to prestižāko vidū un, piemēram, jaunā paaudze izvēlas par līdzīgu atalgojumu strādāt būvniecībā.

Viss atkarīgs no paša uzņēmības, enerģijas un loģiskās domāšanas - šādu dzīves filozofiju biznesa vidē gadās dzirdēt bieži. "Idejas rašanos par sava uzņēmuma dibināšanu noteica visnotaļ racionāli apsvērumi – ģimene auga, bērni bija jābaro un es kopš mazām dienām biju radis strādāt. Vecāki mani iemācīja, ka viss ir atkarīgs no manis,"  par uzņēmuma izveidošanu stāsta viens no būvkompānijas Velve dibinātājiem, uzņēmējs Andris Kreislers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses