Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzņēmēja Dienā 19. un 21.septembrī

Uzņēmēja Dienā 19.  un 21.septembrī lasiet:


Televīzija pārmaiņu epicentrā

Pagājuši tie laiki, kad TV skatītāji bija gatavi skriešus skriet mājās no darba, viesībām vai sporta pasākuma, lai konkrētā laikā atrastos pie televizora un nenokavētu iecienīto pārraidi. Tagad skatītāji grib raidījumus skatīties sev ērtā laikā, un vēlas paši komplektēt savām interesēm atbilstošu TV saturu. Turklāt, augot interneta pieejamībai un kvalitātei, televizors vairs nav vienīgais variants televīziju piedāvājuma vērošanai. Kā situāciju vērtē moderno tehnoloģiju eksperti?


Neaizmirst par viedtālruņa drošību

Par to, ka dators jāaizsargā gan pret virtuālajā realitātē klīstošiem vīrusiem, gan pret hakeru uzbrukumiem, runāts un rakstīts bieži, tāpēc lielākais vairums datorlietotāju par sava datora drošību rūpējas. Savukārt tas, kādi drošības pasākumi nepieciešami viedtālrunim, daudziem pat prātā neienāk.


Rodas jaunas darba vides tradīcijas

"Mūsdienās tehnoloģiju sniegtās iespējas maina darba efektivitātes novērtējumu. Tie uzņēmumi, kuri ņems to vērā, leposies ar labākā darba devēja pozīciju," uzskata Accenture Latvia vadītājs Maksims Jegorovs un norāda: "Piemēram, Netflix Kalifornijā neuzskaita atvaļinājuma un darba stundas. Kompānija fokusējas uz darbinieku paveikto un, kamēr viņi veic savus pienākumus, viss ir kārtībā. Vienlaikus Netflix darbinieki skaidri apzinās, ka ļaunprātīga šīs sistēmas izmantošana nozīmē biļeti vienā virzienā - ārpus kompānijas durvīm."


Ieguvumi patērētājiem, asāka cīņa uzņēmējiem

Eiropas Savienībā norit virzība uz vienoto digitālo tirgu. Tas varētu izrādīties izdevīgs patērētājiem visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, bet uzņēmējiem var nākties sadzīvot ar smagāku starptautiska mēroga konkurenci.


Kā mazumtirdzniecības nozarei tikt līdzi laikam?

Bez iepirkšanās dzīvi šodien grūti iedomāties, it īpaši, pilsētniekiem. Vai veikali ir gatavi visiem XXI gadsimta otrās desmitgades izaicinājumiem, kas saistīti ar moderno tehnoloģiju izplatību un cilvēku vēlmi iepirkties pēc iespējas ātrāk?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses