Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uzņēmēja Dienā 30. janvārī un 1. februārī

Uzņēmēja Dienā 30. janvārī un 1. februārī varēsiet lasīt gan par eksporta iespējām uz Maltu, kas pārņēmusi Eiropas Savienības Padomes prezidējošās valsts pienākumus, gan par to, kā sabiedrība ar savu attieksmi pieļauj finanšu noziegumu izdarīšanu, kā arī par citiem tematiem.

Sabiedrība prasa bargus sodus, bet pati pieļauj ēku ekonomikas izpausmes

"Ja noziegums saistīts ar finansēm, tā ir pārdomāta, iepriekš rūpīgi sagatavota rīcība. Tā nav pēkšņa ideja. Nav tā, ka cilvēks iet pa ielu un pēkšņi izdomā kādam uzbrukt vai arī staigā pa veikalu – ai, paslīdēja roka, iebāž kabatā kādu preci. Finanšu noziegumu veikšanai cilvēki rūpīgi gatavojas – sameklē līdzekļus, personas, ceļus, kā paveikt attiecīgu noziedzīgu nodarījumu," teic Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu kolēģijas priekšsēdētājs Juris Stukāns un uzsver: "Latvijā ir sarežģīta ekonomiskā situācija, augsts bezdarbs, un diemžēl sabiedrība ar savu attieksmi pieļauj finanšu noziegumu izdarīšanu."


No Latvijas uz Maltu ceļo milti, dzērieni un vēl citas preces

Maltas kļūšana par prezidējošo valsti Eiropas Savienības Padomē mudina pievērst pastiprinātu uzmanību šīs Dienvideiropas valsts ekonomikai. Lai arī nelielā Malta nav prioritārais Latvijas eksporta tirgus, ir uzņēmumi, to vidū, Dobeles Dzirnavnieks un Latvijas Balzams, kas jau ieraduši eksportēt savu savus ražojumus uz šo Vidusjūras reģiona piecu salu valsti.


Rīgā joprojām trūkst telpu plašu konferenču rīkošanai

Latvijas galvaspilsētā nav viegli "atrast telpas konferencei ar vairāk nekā 500 dalībniekiem. Pat mūsu jaunā bibliotēka nav tam piemērota. Faktiski ir tikai pāris ēku, kurās var rīkot konferences tik lielam skaitam cilvēku. Ja Rīgu salīdzina ar citām pilsētām, tas, protams, ir mīnuss," secina TEDx Riga konferenču rīkotājs Pāvils Jurjāns un norāda: "Konferences pārnese uz kādu Latvijas reģionu var kļūt par apdraudējumu apmeklētībai. Mūsu rīkotajās konferencēs dalībnieki piedalās brīvprātīgi, viņiem ir augsta pašmotivācija, un mēs pieejamības ziņā nevaram likt viņiem šķēršļus."


Kosmētikas ražotājs biznesa šūpolēs

Latvijā populārajam kosmētikas ražotājam Dzintars ir visas iespējas atgūt savu uzņēmējdarbības veiksmes stāsta reputāciju, vien vajadzīgas prasmes iet līdzi laikam, reāli vērtēt savas produkcijas pircēju gaumi, pilnveidoties un pārāk daudz nekavēties atmiņās par pagātni, uzskata ekonomikas analītiķi un mārketinga eksperti.


Prāmju satiksme nepadodas konkurences cīņā

Piedāvājot pasažieriem savu jauno LNG ātrgaitas prāmi Megastar,  jūras pārvadājumu kompānija Tallink atgādina, ka arī XXI gadsimtā - aviolidojumu triumfa laikmetā - jūras ceļojumiem ir sava, uzmanības vērta niša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses