Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzņēmēja Dienā 31. oktobrī un 2. novembrī lasi

Uzņēmēja Dienā šonedēļ lasi:

Grib maksāt ar karti nevis ar banknotēm un monētām
"Bezskaidras naudas norēķinu popularitāte Latvijā aug. Aizvien vairāk kļūst cilvēku, kuri skaidru naudu ikdienā līdzi nenēsā un arī mājās naudu neglabā. Līdz ar to ikvienam preču un pakalpojumu pārdevējam jābūt gatavam pieņemt norēķinu kartes, jo pretējā gadījumā nāksies zaudēt pircējus," uzsver Swedbank Latvija valdes priekšsēdētāja vietas izpildītājs Reinis Rubenis.

Vajag lielākas neto algas
​Vērtējot uz vietējo tirgu orientētu uzņēmumu izaugsmes perspektīvas, eksperti uzsver - bez sabiedrības labklājības kāpuma attīstība nav iespējama. Ja vidējā neto alga Latvijā būtu ap 70% no ES vidējā līmeņa jeb apmēram 1050 eiro, cilvēki nedotos prom no mūsu valsts, mudina ņemt vērā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Lielais akmens svarīgs tranzīta biznesam
Pēdējā laikā Latvijā bieži pieminēts topošā Ķīnas–Baltkrievijas industriālā parka Lielais akmens vārds. Lielais akmens, kas tiek veidots Baltkrievijas galvaspilsētas Minskas tuvumā un būs lielākais no Eiropā izveidotajiem Ķīnas industriālajiem parkiem, ir interesants mūsu valsts tranzīta biznesam, taču nav izslēgts, ka tā piedāvātās perspektīvas var ieinteresēt arī citu nozaru uzņēmumus. 

Kopbraukšanai grib privilēģijas?
"Līdz šim pasažieru pārvadājumi ar taksometriem bijusi valsts regulēta joma, kurā pastāv kvalitātes kritēriji attiecībā uz vadītājiem, norēķinu kārtību, licences darbības teritoriju. Šāds regulējums radīts, lai aizsargātu sabiedrību no nekvalitatīvu pakalpojumu sniegšanas, kā arī lai nodrošinātu godīgu konkurenci.  Tagad kopbraukšanas pakalpojumam grib priviliģētu un ekonomiski nepamatotu izņēmumu," uzskata biedrības Business Against Shadow Economy valdes loceklis Jānis Butkevičs.

Grūti apvienot atšķirīgās intereses
​Vēlamais variants tam, kādam jābūt publisko iepirkumu normatīvajam regulējumam, vēl tiek meklēts. Diskusijas pierāda, ka atšķiras gan intereses, gan prioritātes, turklāt atklājas aizvien jaunas problēmas.  "Pašlaik man jāalgo cilvēki, kas meklē iepirkumus, kurus nav jāizsludina Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā, jo pašvaldības mēdz šos sludinājumus savās mājas lapās visādi paslēpt un padarīt grūti atrodamus," apgalvo KTB Stende valdes priekšsēdētājs Andis Rērihs.  
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses