Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uzņēmēja Dienā 4. jūlijā un 6. jūlijā

Uzņēmēja Dienā 4. jūlijā  un 6. jūlijā lasiet:

Papīra nauda nezudīs

Lai pilnībā izskaustu aplokšņu algas, papīra nauda būtu jāizslēdz no aprites nevis vienas valsts līmenī, bet starptautiskā mērogā, tomēr maz ticams, ka drīzumā piedzīvosim atteikšanos no skaidras naudas globālā mērogā, uzskata biznesa vides eksperts Aldis Greitāns. Viņš arī norāda, ka Latvijā vairāki valsts sektora veidotie e-risinājumi, to vidū, e-paraksts un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanās sistēma (EDS) ir ļoti sarežģīti un tieši tāpēc daudzi iedzīvotāji šos e-risinājumus nelieto. "Lai apgūtu EDS, jāizrāda varonība un jābūt spēcīgai motivācijai EDS lietot," uzskata Greitāns.

Traucē pelēkie operatori

"Es darbojos telekomunikācijas jomā ilgu laiku, un jau gadiem dzirdu, ka fiksētās līnijas pazudīs un viss būs mobils, bet pieprasījums pēc fiksētajām līnijām paliek," savā pieredzē dalās Baltcom valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns un izklāsta, ka legāli strādājošajiem telekomunikāciju operatoriem bažas rada nevis mobilo risinājumu attīstība, bet gan tā dēvētie pelēkie operatori, kuri visai uzstājīgi darbojas tirgū.

Par farmācijas niansēm

Latvijā ir visai stingras uztura bagātinātāju reģistrācijas prasības, bet reģistrējamo produktu skaits gadā ir ļoti liels, un tas apgrūtina kontroles veikšanu, situāciju raksturo Silvanols valdes priekšsēdētājs Artjoms Borcovs.

FinTech maina pasauli

Jurists Ģirts Rūda uzskata, ka "bankas un finanšu tehnoloģiju jeb FinTech kompānijas sākušas apzināties nepieciešamību pēc sadarbības – bankām ir spēcīga kapitāla struktūra un infrastruktūra, turpretī FinTech kompānijām – inovatīvas idejas, lielākas iespējas eksperimentēt un riskēt. Abpusējs konflikts ir mīts. Bankas veido savus inovāciju centrus, kuriem piesaista FinTech entuziastus. Tāpat arī bankas dalās ar savu infrastruktūru." Problēma gan tā, ka pagaidām trūkst realitātei atbilstošas FinTech sektora uzraudzības un nav arī vēlamā normatīvā regulējuma, uzsver jurists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses