Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Nākamajos ceturkšņos ražošana un būvniecība var ieslīgt mīnusos un tautsaimniecība pamatā augs uz vietējā patēriņa rēķina

Ekonomika balansēs starp plusiem un mīnusiem

Latvijas sliktie ārējās tirdzniecības dati, tajā skaitā eksporta samazināšanās jūnijā par 8,2%, rēķinot gada izteiksmē, liek uzdot likumsakarīgus jautājumus par to, cik spēcīgi globālās negācijas var ietekmēt mūsu valsts iedzīvotāju labklājību, un par to, kuras tautsaimniecības nozares globālo notikumu ietekmē varētu piedzīvot sašaurināšanos un kurām ir iespēja pretendēt uz pieaugumu. Labā ziņa ir tā, ka ekonomisti tūlītēju krīzi nesola, savukārt sliktā – atsevišķi ekonomikas virzītājspēki var iekļūt mīnusos, kas neizskatās labi, domājot par valsts labklājības tālāko pieaugumu.

Top komentāri

.
.
Latvijā nav īstas ekonomikas- ir dažāda veida "parazītbizness" (dažādu sertifikātu un atļauju izsniegšana, nodevas, maksas par autostāvvietām, maksas par dažādu dokumentu izsniegšanu (pase+ obligātais plastikas gabals ID karte vien 40 EURO!) utt., kas tiek uzskaitīts kā IKP, bet faktiski neko reālu nerada- tikai pārdala. Ražojošās ekonomikas daļa ir ļoti maza. Un tas nozīmē- ja nav ko atņemt un pārdalīt, tā ir krīze un sabrukums. Valsts vērtīgākais uzņēmums ir Latvenergo, kuram pie normālas struktūras, vajadzētu būt kā servisa uzņēmumam rūpniecībai. Arī tas liecina par kroplo ekonomikas struktūru.
Enģeļa viesis
E
"Tāpēc pat pLusi, atnes mīnusus! "
Enģeļa viesis
E
Gudrs sabalansēts prāts un komanda darītāju, pat mīnusus padara par plusiem. Tikai Latvijā ir pārvaldes zagļu ieviesta anarhija - migla, lai izvairītos no soda ....Tāpēc pat pusi, atnes mīnusus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses