Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lidostā Rīga izbūvēs vienu no modernākajiem kravu apstrādes centriem Eiropā

Parakstot sadarbības līgumus starp lidostu Rīga, loģistikas kompāniju SIA DHL Latvia un nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmumu SIA Castor Construction, šonedēļ tika sperts pirmais solis, lai lidostā Rīga izbūvētu vienu no modernākajiem sūtījumu apstrādes un loģistikas centriem Eiropā, informē lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Noslēgtās vienošanās paredz, ka lidostā Rīga gada laikā tiks izbūvēts reģionālais DHL sūtījumu apstrādes un loģistikas centrs 4500 kvadrātmetru platībā. Uz jauno termināli lidostas Rīga teritorijā pilnībā pārcelsies DHL Express, un tajā būs jauna šķirošanas iekārta, kas ļaus efektivizēt sūtījumu apstrādi, tādējādi nodrošinot to ātrāku un ērtāku sūtījumu piegādi klientiem. Rūpējoties par ogļskābās gāzes izmešu samazināšanu, jaunajā terminālī plānoti energoefektīvi risinājumi, tostarp uzņēmums iecerējis papildināt savu autoparku ar elektromobiļiem.

Ilona Līce, lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja: "Jaunais DHL kravu loģistikas centrs nodrošinās stabilu ilgtermiņa aviācijas kravu plūsmu lidostā Rīga. Vērtējot strauji mainīgo aviācijas kravu pārvadājumu dinamiku, galvenā un noteicošā loma starptautisko kravu loģistikas risinājumu piesaistei un attīstībai lidostā Rīga ir attīstīta infrastruktūra ar zemām izmaksām, augsta pakalpojumu kvalitāte, saprotamas un vienkāršas muitas procedūras, kā arī pievienotās vērtības radīšana, ko, balstoties uz inovācijām, var sniegt kravu apkalpošanā iesaistītie uzņēmumi un kontrolējošās iestādes. Lidostas galvenais uzdevums ir radīt piemērotu infrastruktūru un labvēlīgu sadarbības platformu, kas veicinās jaunu kravu pārvadātāju ienākšanu un aviācijas kravu apgrozījuma pieaugumu."

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP): "DHL izvēle savu reģionālo kravu loģistikas centru veidot tieši Rīgā ir apliecinājums mūsu lidostas augstajai konkurētspējai  un prasmei piesaistīt vadošos starptautiskos loģistikas spēlētājus."

DHL Latvija Operatīvās nodaļas direktors Krists Ezeriņš: "Objektā paredzēts investēt 12 miljonus eiro. Ekonomikas e-komercializēšanās un loģistika ir saistītas, un mēs to ņemam vērā, investējot automatizētā šķirošanas līnijā, kas optimizēs un paātrinās šķirošanas procesu. Līgums ar investoru par termināļa nomu noslēgts uz 10 gadiem, paredzot iespēju to pagarināt līdz 15-20 gadiem."

Līce atgādina, ka, turpinot lidostas Rīga lidlauka infrastruktūras attīstību, jau tuvākajā laikā lidostā tiks pabeigta jauna kravu perona būvniecība, kas ļaus lidostai Rīga dubultot kapacitāti kravu apkalpošanas jomā un padarīs Rīgas lidostu pievilcīgāku gaisa kravu pārvadātājiem no visas pasaules. Jaunajā peronā atradīsies trīs lielfizelāžas gaisa kuģu stāvvietas ar fleksiblu plānojumu, nodrošinot iespēju uzņemt visu tipu kravas gaisa kuģus. Tādējādi kopā ar jauno DHL sūtījumu apstrādes centru un iecerēto multifunkcionālo loģistikas centru lidostā būs izveidota moderna kravu apstrādes infrastruktūra, ļaujot lidostai Rīga pilnvērtīgi iesaistīties globālajā aviācijas kravu tirgū.

Šobrīd aviācijas kravu pārvadājumu apjomu Latvijā veido četri darbības virzieni: preču ar augstu pievienoto vērtību eksports un imports, pasta un e-komercijas preču pārvadājumi, tranzīta aviācijas kravu apkalpošana un nemilitāro kravu tranzīts Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) vajadzībām izveidotajā Ziemeļu apgādes koridorā uz Afganistānu.

Jau vēstīts, ka 2018.gadā apkalpoto kravu apjoms lidostā Rīga pieauga par 10,4%, pārsniedzot 27 tūkstošus tonnu. Šā gada deviņos mēnešos lidosta Rīga ir apkalpojusi gandrīz 20 tūkstošus tonnu gaisa kravu - pusi no visām Baltijas valstu aviokravām.

Starptautiskā lidosta Rīga ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas Rīga ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta Rīga apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

DHL Express ietilpst Deutsche Post DHL grupā un ir vadošais loģistikas un starptautiskā kurjerpasta uzņēmums pasaulē. DHL Express maršruti kopumā aptver 220 pasaules valstis un teritorijas ar vairāk nekā 120 000 galamērķu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses