Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tiesā prasa Kālija parka maksātnespēju

Ventspils tiesa šodien pēc SIA TM security pieteikuma ierosinājusi transporta nozares uzņēmuma AS Kālija parks maksātnespējas lietu. Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapas informācija liecina, ka par Kālija parka administratori izvēlēta Liena Krūce, taču viņa līdz rītdienas darba diena vidum no šiem pienākumiem vēl var atteikties.

Kā liecina Firmas.lv informācija, ap 61,12% Kālija parka īpašniece ir Holandē reģistrētā Beleggingsmaatschappij Geit B.V., 30,57% pieder SIA Mineral-Trans-Serviss, bet mazāk nekā 10% īpašniece ir Multinord AG. Tāpat kā daļu īpašniece reģistrēta Ventspils pilsētas dome.

Kālija parks ir viens no lielākajiem minerālmēslu eksporta termināļiem ar kopējo pārkraušanas jaudu līdz 7,5 miljoniem tonnu gadā. Galvenais Kālija parka klients ir AS Starptautiskā kālija kompānija Maskavā, kura organizē eksporta piegādi un noietu pasaules tirgū minerālmēslojumiem, kas ražoti Krievijā un Baltkrievijā. Lielākie caur Kālija parku eksportējamās produkcijas patērētāji ir Ķīna, Indija, Brazīlija, ASV.

Šā gada rudenī Kālija parka valdē tika veiktas izmaiņas un par jauno valdes locekli iecelts Deivs Gaijs Anstos, bet valdes locekļa amatu savukārt zaudēja Uģis Janaitis. Valdē turpina strādāt valdes priekšsēdis Nikolajs Baštovojs un valdes loceklis Mihails Dementjevs. Uzņēmuma padomē joprojām turpina strādāt padomes priekšsēdētājs Rudolfs Meroni, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Gints Laiviņš-Laivenieks, kā arī padomes loceklis - Sergejs Iļjašenko.

Kā ziņots, savulaik TM security bija iesaistīta Ventbunkera konfliktā tā dēvētās Oļega Stepanova un Olafa Berķa nometnes pusē, kas tolaik konfliktēja ar Šveices advokāta Rūdolfa Meroni domubiedriem.

Vienīgais TM security īpašnieks ir Mārtiņš Tenbergs. 2010.gadā TM security apgrozīja 1,5 miljonus latu, liecina Firmas.lv informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses