Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Uzņēmumi aizvien biežāk izvēlas savus klientus sveikt elektroniski

Ziemassvētku apsveikumu izsūtīšanā tradicionālo pastu ir aizstājis e-pasts un citi digitāli risinājumi, liecina tiešā pasta uzņēmuma Prime Mail veiktā lielāko Latvijas tirdzniecības uzņēmumu aptauja, kura norisinājās no 16. līdz 20. decembrim.

88% no aptaujātajiem uzņēmumu pārstāvjiem atzina, ka šogad tiks sūtīts apsveikumus izmantojot elektronisko pastu, tajā pat laikā 10% izvējušies sūtīt tikai drukātus un tradicionālā pasta ceļā piegādātus apsveikumus. Tradicionāla formāta apsveikumu izvēle tiek pamatota ar iespēju personiskāk uzrunāt sveicamo, izrādīt īpašu attieksmi un rūpes. Šādus apsveikumu formātu minējuši banku, attiecību biznesa pārstāvji kā arī atsevišķi klienti, kuru sveicamo kontaktu skaits ir neliels.

Izmantot apsveikumu izsūtīšanā e-pastu aptaujātie pamato ar sūtījumu izmaksām. Lielākā daļa aptaujāto atzīst, ka vēl pirms trīs gadiem pārsvarā gatavojuši un sūtījuši drukātus apsveikumus pa pastu, taču šobrīd apsveikumi e-pastā to ir gandrīz pilnībā aizstājuši un tikai 13% aptaujāto min, ka šogad nesūtīs elektroniskās kartiņas. E-pasta apsveikumu kartiņas esot daudz vienkāršāk izgatavot un lētāk nosūtīt, īpaši, ja sveicamo datubāze ir liela. Par labu apsveikumiem e-pastā tiek minēts arī ziņojuma personalizēšanas ērtums, kur katrai mērķa grupai var nosūtīt attiecīgu ziņojumu, kā arī saņēmēju uzrunāt vārdā.

Iezīmējas arī tendence, ka uzņēmumi meklē citas, savam biznesam raksturīgas apsveikuma formas. Tā piemēram kāda programmatūras izstrādes kompānija Ziemassvētku sveicienam izveidojusi mobilo aplikāciju, cits uzņēmums sūtīs personalizētu šokolādes kalendāru, savukārt telekomunikāciju operatori piegādāšot apsveikumus arī īsziņu formātā.

Aptaujā dalību ņēma vairāk kā 50 Latvijā lielākie pārtikas un nepārtikas, degvielas tirgotāji, telekomunikāciju uzņēmumi, banku, kā arī mārketinga un tūrisma aģentūru pārstāvji. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses