Zvēriņu kuņģī pupiņās iesūcas proteolītiskie enzīmi, noņemot tām raksturīgo sūrumu un atbrīvojot aminoskābes, taču kafijas ogas formu nezaudē. Tās tiek savāktas pēc defekācijas, pēc tam tiek mazgātas, kaltētas saulē, viegli apgrauzdētas un sagatavotas lietošanai. “Kafijas pupiņas, kas maksā simtiem dolāru mārciņā, tiek atrastas civetkaķu – pūkainu, garastainu, kaķiem līdzīgu nakts dzīvnieku izkārnījumos. Civetkaķu kuņģu skābēs un enzīmos pupiņas fermentējas, radot īpašu garšu, kas tiek raksturota kā maiga, šokolādīga un bez jebkāda rūgtuma pēcgaršā,” rakstīja “New York Times”. Kafija “Luwak” (Kopi luwak) lielākoties tiek sagatavota Sumatrā, Javā, Bali un citās Indonēzijas arhipelāga salās, kā arī Filipinās. Kā norādīja S.Amerika, cena par tasīti “Luwak” kafijas veikalā “Upe” būs Ls 8,80 - lētāk, nekā Maskavā (Ls 20) un Madridē (Ls 10.50).
Veikalā Upe tirgos pasaulē dārgāko kafiju
Jau no nākamās nedēļas pasaules mūzikas veikalā “Upe” varēs iegādāties pasaulē ekskluzīvāko kafiju no Bali – “Luwak” kafiju, portālu Diena.lv informēja veikala pārstāve Sandra Amerika. “Luwak” kafijas unikalitāte slēpjas tās sagatavošanas procesā – kafijas pupiņas vispirms apēd civetkaķi, un tikai pēc ceļojuma caur zvēriņu barības traktu tās nonāk pie kafijas ražotājiem.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.