Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina iepazīt Latvijas dabas daudzveidību ar mobilo aplikāciju Dabas Tops

Pavasara un vasaras sezonā ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts apceļot mūsu valsts unikālās dabas vietas, informāciju par tām iegūstot ar mobilās aplikācijas Dabas Tops starpniecību.

Aplikācija tapusi Latvijas vides aizsardzības fonda finansētā projekta BIOtops ietvaros, un tās mērķis ir Latvijas unikālo dabas vietu popularizēšana un sabiedrības izglītošana par dabas daudzveidību un atšķirīgajiem biotopiem.

Mobilās aplikācijas Dabas Tops primārā mērķauditorija ir skolēni un jaunieši līdz 27 gadu vecumam, tomēr tā nodrošina interesantu, aizraujošu un izglītojošu brīvā laika pavadīšanu dabas draugiem jebkurā vecumā.

Aplikācijas lietotāji ērti var iegūt informāciju par dažādām unikālām Latvijas dabas vērtībām – nacionālajiem parkiem un dabas parkiem, ūdenskritumiem, purviem, alām, tīreļiem un citiem dabas objektiem. Atrodoties kādas nozīmīgas dabas vietas tuvumā, aplikācijas lietotāji saņem par to tūlītēju paziņojumu savā telefonā, un, vadoties pēc norādēm aplikācijas kartē, var tos ērti apmeklēt.

Aizrautīgākai ceļošanai aplikācija piedāvā lietotājiem savstarpēji sacensties un iegūt uzmundrinošus titulus par apmeklēto vietu skaitu un veidu, kā arī ļauj dalīties ar draugiem savos Latvijas dabas atklājumos.

Apmeklējot un reģistrējoties pēc iespējas dažādākās vietās, lietotājs var iegūt Zinātkārā titulu, savukārt par piecu ūdenstilpņu apmeklējumu var iegūt Ūdensvīra titulu, u.tml.. Reģistrēties šīs bezmaksas aplikācijas saņemšanai var izmantojot savu Facebook profilu, un līdz ar to iespējams sekot arī savu virtuālo draugu sasniegumiem Latvijas dabas objektu izzināšanā.

Mobilajā aplikācijā Dabas Tops atrodami 100 interesantākie Latvijas dabas objekti, kurus noteikti ir vērts apmeklēt. Šis ir lieliskākais un aizraujošākais veids kā izzināt unikālās Latvijas dabas vietas, apmeklēt tās un iegūt uzmundrinošus titulus, ar kuriem dalīties draugu starpā. Savukārt tie, kuri vēlas apmeklēt Dabas Topa atsevišķus maršrutus, informāciju par tiem var gūt raidījumu ciklā Dabas Tops portālā www.play24.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena