Process ir ātrs un izmaksas mazākas, nekā pērkot gatavo pienu iepakojumā. Ieteicams izvēlēties bioloģiski audzētas izejvielas! Pienu var glabāt ledusskapī vairākas dienas, tas noder kā piedeva kokteiļiem, kafijai un tējai, kā arī ir garšīgs viens pats, to var izmantot pankūku cepšanai un jebkura cita ēdiena pagatavošanai, aizstājot dzīvnieku izcelsmes pienu.
Nepieciešams:
- 2 glāzes pilngraudu auzu pārslu,
- 4 dateles,
- šķipsna kanēļa,
- šķipsna sāls,
- marle, bet noder arī kafijas prese,
- 3 glāzes ūdens.
Gatavošana:
Auzu pārslas uz 10–12 stundām liek mērcēties vēsā ūdenī, pēcāk ūdeni nolej, pārslas kārtīgi noskalo un ūdeni atkal nolej. Liek auzas blenderī, aplej ar trim glāzēm ūdens, pievieno dateles, kanēli, sāli un visu sablenderē. Masu liek marlē un notecina vai kafijas presē, ar kuras palīdzību nospiež biezumus, iegūstot viendabīgas konsistences pienu. Gatavs!
ļuļa
Mikelsons
Gaļina O.