Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dari pats: Gārsas pesto

Gārsa ir nezāle, ar ko cīnāmies savās dobēs, bet tā ir arī viena no uzturvielām bagātām pavasara vēstnesēm dabā, ar ko noteikti vērts pamieloties, iekļaujot kādas aukstās zupas, zaļā kokteiļa vai salātu sastāvā. Var arī pagatavot garšīgu pesto.

Gārsa (saukta par podagras gārsu) ir vērtīga – tās sastāvā ir liels daudzums C vitamīna un minerālvielu, arī olbaltumvielas, šķiedrvielas, karotīns, holīns, organiskās skābes, flavonoīdi, fermenti, fitoncīdi, ogļhidrāti, kumarīni, nedaudz ēterisko eļļu. 100 g svaigu lapu ir 16,6 mg dzelzs, 2 mg vara, 1,7 mg titāna. 

Gārsas pesto pagatavošanai nepieciešams:
- 500 g gārsas lapiņu 
- 1–2 ķiploka daiviņas
- olīveļļa 
- sāls
- blenderis

Gatavošana: Ķiplokus nomizo, gārsas lapiņas nomazgā un kopā ar ķiplokiem un eļļu sablendē. Pievieno sāli. Pilda mazās burciņās – tā, lai virspusi klāj eļļa. Labi garšo kā piedeva rīsiem, pastai vai salātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena