Gārsa (saukta par podagras gārsu) ir vērtīga – tās sastāvā ir liels daudzums C vitamīna un minerālvielu, arī olbaltumvielas, šķiedrvielas, karotīns, holīns, organiskās skābes, flavonoīdi, fermenti, fitoncīdi, ogļhidrāti, kumarīni, nedaudz ēterisko eļļu. 100 g svaigu lapu ir 16,6 mg dzelzs, 2 mg vara, 1,7 mg titāna.
Gārsas pesto pagatavošanai nepieciešams:
- 500 g gārsas lapiņu
- 1–2 ķiploka daiviņas
- olīveļļa
- sāls
- blenderis
Gatavošana: Ķiplokus nomizo, gārsas lapiņas nomazgā un kopā ar ķiplokiem un eļļu sablendē. Pievieno sāli. Pilda mazās burciņās – tā, lai virspusi klāj eļļa. Labi garšo kā piedeva rīsiem, pastai vai salātiem.