Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 4. novembris
Otomārs, Atis, Oto

Truša aknas - uzkoda nepacietīgajiem

Mana tante laukos audzē trušus. Tieši tik prozaiski – to mīlīgi pūkainajai dzīvei lemts beigties marinādē un cepeškrāsnī. Lai to mūžs nav bijis veltīgs, svarīgi trusi garšīgi pagatavot, kārtīgi iemarinēt, sautēt... 

Nepieciešams:

  • trusis un tā aknas
  • 1/2 pudele laba sausā sarkanvīna
  • 4 daiviņas ķiploka
  • timiāns
  • sīpols
  • extra virgin olīveļļa
  • Himalaju sāls

Izmēģināju sarkanvīna marinādi, kas gaļu padara mīkstu un sevišķi aromātisku. Trusi sasmērē ar olīveļļu, sarīvētu ķiploku, sāli un timiānu, blīvi liek traukā, salaista ar sarkanvīnu, noslēdz un atstāj uz nakti ledusskapī. Aknas arī. Trusi šmorē cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni divas stundas. Marinētās aknas savukārt sacep uz pannas. Tās der kā uzkoda nepacietīgajiem, kamēr gaļa gatavojas krāsnī. Ēd siltas ar sīpolu marmelādi, pavasara salātiem un dīgstiem un bageti.

Lai labi garšo! 

Top komentāri

Es
E
Sarkanvīna vietā lietoju baltvīnu,jo trusim ir gaišā gaļa. Bet timiāns un labi daudz ,ir fantastisks arī lauru lapiņa netraucē.Personīgi man,nepatīk olīveļļa,auksti spiestā rapša eļļa ir daudz garšīgāka. Nu,bet par gaumi nestrīdās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena