Nepieciešams:
- trusis un tā aknas
- 1/2 pudele laba sausā sarkanvīna
- 4 daiviņas ķiploka
- timiāns
- sīpols
- extra virgin olīveļļa
- Himalaju sāls
Izmēģināju sarkanvīna marinādi, kas gaļu padara mīkstu un sevišķi aromātisku. Trusi sasmērē ar olīveļļu, sarīvētu ķiploku, sāli un timiānu, blīvi liek traukā, salaista ar sarkanvīnu, noslēdz un atstāj uz nakti ledusskapī. Aknas arī. Trusi šmorē cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni divas stundas. Marinētās aknas savukārt sacep uz pannas. Tās der kā uzkoda nepacietīgajiem, kamēr gaļa gatavojas krāsnī. Ēd siltas ar sīpolu marmelādi, pavasara salātiem un dīgstiem un bageti.
Lai labi garšo!
Es