Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Asociācija: Latvijas tūrisma uzņēmēji vēl nav iemācījušies veidot interesantus piesaistes produktus

Latvijas uzņēmēji līdz šim vēl nav iemācījušies veidot interesantus tūristu piesaistes produktus, atzīmēja asociācijas jaunais priekšsēdētājs Artis Gustovskis.

Kā intervijā uzsver Gustovskis, Latvijas tūrisma uzņēmējiem daudz vairāk jāmācās, jāstrādā un jāsaredz tālāk, lai atrastu interesantākās "pērles", kuras piedāvāt citu valstu ceļotājiem.

"Piemēram, lietuviešiem patlaban pirmajā vietā ir došanās atpūsties uz Kurzemes vai Rīgas jūrmalām. Kurzemi lietuvieši izvēlas, jo šeit ir lielāka iespēja baudīt atpūtu pie dabas, bez lielām tūristu plūsmām, kas nav iespējams pie viņu samērā nelielā jūras krasta. Un tas nozīmē, ka mums ir straujāk jāpārorientējas uz lietuviešu piesaisti, veidojot pakalpojumus un produktus pēc viņu mentalitātes, taču mums vēl nupat bija smagas diskusijas valsts līmenī, vai Latvijai piedalīties Lietuvas un Igaunijas tūrisma izstādēs," stāsta Gustovskis.

Lai veicinātu Kurzemes tūrisma attīstību, Gustovskis un asociācija mudina uzņēmējus radīt unikālus produktus un pakalpojumus ar pievienoto vērtību. Kā labus piemērus Kurzemē viņš norāda Liepājas Karostas cietumu, "Fontaine Hotel" neparastās viesnīcas, senā Kurzemes ēdiena "Pūteļa" gatavošanu Dundagā, mazbānīti ar "griezuli" Ventspilī, Kuldīgā pārgājienu maršrutu "Lasās malā, bānis nāk!" pa vecā bānīša ceļu, ko nākotnē varētu papildināt arī ar veloceliņiem.

"Vēl viena lieta, kas grūti nākas - Kurzemē ieviest interneta mārketingu. Pagaidām Kurzemē tam trūkst kapacitātes. Asociācija to veicina ar savu piemēru, rādot kā Kuldīgas tūrisma informācijas centrs komunicē internetā. Vieni no pirmajiem izveidojām savus kontus sociālajos tīklos "Twitter", "Youtube", "Facebook". Tāpat meklējam inovācijas, piemēram, velokrustojumu tīkla ieviešanu Kuldīgas apkārtnē," klāsta Gustovskis.

Visu interviju ar Gustovski lasiet biznesa portāla "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Sabiedriskā organizācija "Kurzemes Tūrisma asociācija" dibināta 2001.gada 25.jūlijā ar mērķi apvienot vienā organizācijā juridiskas personas, kas darbojas Kurzemes tūrisma nozarē, lai kopīgiem spēkiem veidotu tūrisma attīstībai labvēlīgu vidi, pārstāvētu Kurzemes tūrisma intereses valstiskā un starptautiskā līmenī kā arī piesaistītu tūrisma attīstībai dažādu ārvalstu fondu un projektu līdzekļus.

Patlaban asociācijā ir 93 biedri. Asociācijas biedri ir tūrisma profesionāļi, uzņēmēji, Kurzemes pašvaldības un citas tūrisma organizācijas.

Asociācija izdevusi "Kurzemes tūrisma karti", katru gadu piedalās tūrisma izstādēs Latvijā un citur Eiropā, organizē akciju "Apceļo Kurzemi" un pasniedz "Lielā Jēkaba" balvu veiksmīgākajiem Kurzemes uzņēmējiem.

Pērn asociācija saņēmusi ES fondu atbalstu projekta "Kurzemes tūrisma asociācijas darbības pilnveidošana" izstrādei. Projekta laikā no pagājušā gada 1.septembra līdz šī gada 30.aprīlim asociācija devās pieredzes apmaiņā uz Nīderlandi, izstrādāja tūrisma attīstības plānu, izveidoja informācijas sistēmu "e-gids", parakstīja sadarbības memorandu ar NVO un Ministru kabinetu, rīkoja tūrisma konferenci un veidoja rokasgrāmatu tūrisma pakalpojumu attīstībai. Projekta kopējais finansējums bija 15 962 lati no kuriem 93% ir publiskais finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena