Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jaunas emocijas meklējot: Latviešu ceļotājs visbiežāk vēlas baudīt eksotisku dabu

Latvijas klimats pēdējos gados šķiet tāds kā apmulsis un nezina, ko mums piedāvāt – ne gluži karsts un saulains, ne gluži auksts un bargs. Drīzāk mērens, pelēks, nepatīkams un neizlēmīgs – ziemai būs būt vai tomēr ne. Nevaram ne kārtīgi nosalt un izslēpoties, ne izkarsēties un nogurt no vasaras aktivitāšu priekiem. Tāpēc ceļojumu birojiem un ar tūrisma industriju saistītiem uzņēmumiem darba netrūkst, piedāvājot mums gan sauli, gan sniegu.

Kā atklāj tūrisma kompāniju speciālisti, arvien vairāk pieprasīti ir ceļojumi, kas nevis paredz kultūrvēsturisku aktivitāšu baudīšanu, bet tūres uz eksotiskām valstīm ar siltāku klimatu, kā arī slēpošanas tūres. Palielinoties arī labklājības līmenim un ienākumiem, latvietis Eiropu jau ir paguvis iepazīt un arvien biežāk izvēlas doties kur tālāk.

Grib baudīt eksotiku

Vairāk vai mazāk, bet kādu daļu sava brīvā laika pavadām viedierīcēs, pētot vai komunicējot sociālajos tīklos, tādējādi iedvesmojoties ne tikai no tuvinieku un paziņu piedzīvojumiem, pieredzētā, bet sekojam arī sabiedrībā pazīstamu ļaužu gaitām. Viens no pēdējā laika visbiežāk vērojamajiem ceļojumu maršrutiem ir Bali Indonēzijā. Eksotiskās dabas un attīstītās tūrisma infrastruktūras dēļ uz Bali dodas gan ģimenes ar bērniem, gan romantikas cienītāji, izvēloties to kā medusmēneša galamērķi, lai atpūstos garās smilšu pludmalēs ar dzidri zilu ūdeni un pa tūristiem paredzētām takām izstaigātu arī biezi saaugušus džungļus. Bali atrodas seni hinduistu un budistu tempļi, eksotiskiem gardumiem pilni tirgi, kā arī spa atpūtas iespējas. Vidējā gaisa temperatūra ir ap +30°C, kas ļauj baudīt vasaru visa gada garumā. Sala ir 153 km gara un 112 km plata. Augstākais punkts ir Agunga kalns, kas ir 3,142 m augsts. Salas dienvidu daļā sastopami vairāk tūrisma un tirdzniecības objektu, kā arī slavenie salas kūrorti Sanura, Kutas pludmale, Nusa Dua, Džimbarana un Ubuda. Ceļojumus uz Bali piedāvā teju jebkura tūrisma kompānija, kuras klāstā ir eksotiski ceļojumi, piemēram, Vanilla Travel, kas eksotiskos ceļojumus piedāvā jau kopš 1995. gada.

"Ziemas sezonā populārākie galamērķi joprojām ir Ēģipte, Taizeme, Apvienotie Arābu Emirāti, savukārt vasarā – Turcija, Grieķija, Bulgārija, Spānija. Eiropas ceļojumiem atvēlētais laiks, ko lielākoties izvēlas latviešu ceļotājs, parasti ir astoņas dienas, savukārt eksotiskajos ceļojumos tās ir divas nedēļas. Esam ievērojuši, ka visbiežāk mūsu klienti dodas ceļojumos divatā vai kopā ar ģimeni, individuālo – vienatnē – un grupu ceļojumu ir mazāk," stāsta tūrisma aģentūras Kolumbs mārketinga projektu vadītāja Līga Jansone. Cilvēki ceļojumu plāno ļoti savlaicīgi, taču populāri esot arī pēdējā brīža piedāvājumi. Standarta ceļojuma paketē ietilpst lidojums + transfērs lidosta–viesnīca–lidosta + viesnīca ar izvēlēto ēdināšanu, un, plānojot ceļojumam paredzētos izdevumus, it sevišķi, ja atpūta paredzēta ģimenei ar trīs un vairāk cilvēkiem, budžets tiek plānots savlaicīgi.

Tematiskās tūres

"Ir dažādi ceļotāju tipi. Vieni vēlas baudīt laisku atpūtu, ir tādi, kuriem svarīga kultūras prgramma un iespēja apmeklēt maksimāli daudz vēsturisku objektu, citi savukārt vēlas baudīt aktīvu atpūtu. Tā kā ziemas mūs nelutina, arvien vairāk latviešu izvēlas doties uz sniegotiem galamērķiem slepošanas tūrēs. Šogad sezonas piedāvājumu tikpat kā pilnībā esam izpārdevuši. Cilvēkus interesē ne tikai dabasskati, bet arī piedzīvojumi, emocijas," stāsta tūrisma kompānijas Jēkaba ceļojumi sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Olita Jakovela. Slēpotāju tradicionālie galamērķi ir Alpi, Tatri, mazāk – Norvēģija. Dabas mīļotāji arvien biežāk izvēlas apmeklēt arī Islandi.

Aktuālas ir arī tematiskās tūres pa Eiropu, baudot dārzu apskati, apmeklējot vīna darītavas un tamlīdzīgi. No Jēkaba ceļojumu klāsta šogad īpaši pieprasīts esot brauciens uz Andrea Bočelli koncertu Itālijā. "Joprojām aktuāla ir Maroka, tas ir viens no pieprasītākajiem galamērķiem. Kultūrvēsturisko ceļojumu grupā pēdējā laikā pieprasīti ir braucieni uz Kubu," atklāj O. Jakovela. 

Zini!

  • Standarta ceļojuma paketē ietilpst lidojums + transfērs lidosta–viesnīca–lidosta + viesnīca ar izvēlēto ēdināšanu. Budžets jāplāno savlaicīgi.
  • Nepieciešamo ceļojuma budžetu atbilstoši ceļotāju vēlmēm var palīdzēt aprēķināt tūrisma aģentūras darbinieks, rekomendējot interesēm atbilstošas aktivitātes un maršrutus.
  • Ne tikai tūrisma aģentūras, arī aktīvās atpūtas entuziasti, kas paši pabijuši interesantos ceļojumos, komplektē interesentu grupas, kurām gidu vai pieredzējušu ceļotāju vadībā piedāvā noteiktus maršrutus, piemēram, Islandes dabas, dažādu Eiropas kalnu vai dabas taku pārgājienu tūres, velo tūres.
  • Šādi ceļojumi parasti notiek nelielās grupās, kuras daudz laika pavada kopā, līdz ar to baudot ne tikai dabu un aktivitātes, bet sadraudzējoties un īstenojot kopīgus piedzīvojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena