Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas viesnīcās un tūristu mītnēs pērn uzturējies rekordskaits ārvalstu tūristu

Pērn Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs uzturējies rekordliels ārvalstu tūristu skaits, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. 2012.gadā Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs uzturējušies 1 096 274 ārvalstu viesi, kas ir par 3% vairāk nekā 2011.gadā, kad Latvijā tūristu mītnēs uzturējās 1 063 294 ārvalstu viesi.

2012.gadā Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs uzturējušos ārvalstu viesu skaits ir lielākais kāds jebkad bijis. Otrs lielākais viesu skaits bijis 2011.gadā, bet trešais - 2008.gadā, kad tūristu mītnēs viesojās 944 690 ārvalstu viesu.

Kopumā ārvalstu viesu skaits Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs ik gadus audzis kopš 1996.gada līdz nelielam kritumam 2009.gadā.

Salīdzinot datus par pēdējiem desmit gadiem - ārvalstu viesu skaits Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs kopš 2002.gada audzis nedaudz vairāk kā trīs reizes - no 360 927 tūristiem līdz 1 096 274 pērn. Pērn Latvijā viesnīcās un citās tūristu mītnēs visvairāk uzturējušies viesi no Krievijas (232 552), tiem seko viesi no Vācija (120 447), Lietuvas (93 270) un Igaunijas (87 026).

Jau ziņots, ka 2012.gadu iezīmē tūrisma nozares izaugsmes tempa mazināšanās, atzina Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.

Viņš skaidroja, ka, no vienas puses, nozares izaugsmes tempa mazināšanos nosaka nestabilā ekonomiskā situācija Eiropas valstīs, no kuras Latvija sagaida visvairāk tūristu. Pēc viņa sacītā, neskaidrība un nedrošība par nākotni ietekmē ceļotāju paradumus un viņi ļoti rūpīgi izvēlas, kurp ceļot un cik par to maksāt.

No otras puses, nozari ietekmē arī viesnīcu noslogotība, tāpat citu pakalpojumu piesātinājums. "Bez valsts atbalsta un lielu investīciju piesaistes izaugsmi vairs nevar gaidīt. Esam sasnieguši nozarē zināmu stabilitāti un tagad spēki jāvelta jaunu tūrisma produktu attīstībai, tam, kā pārdot savus produktus maksātspējīgākiem tūristiem, kā ieņemt vairāk naudas no tūristiem," uzsvēra TAVA vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena