Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

RD komiteja atbalsta Tūrisma policijas izveidi

Lai nodrošinātu ārzemju tūristiem drošu vidi Rīgā, tādējādi veicinot tūrisma attīstību Latvijā, šodien Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komiteja konceptuāli atbalstīja pašvaldības Tūrisma policijas nodaļas izveidi, informē dome.Viens no policistu uzdevumiem būs nepieļaut drošības līmeņa samazināšanos Rīgā ārzemju tūristu izdarīto likumpārkāpumu dēļ, kā arī nodrošināt ārzemju tūristiem iespēju telefoniski sazināties ar policijas darbiniekiem izplatītākajās svešvalodās, izsaukt un saņemt kvalificētu palīdzību negadījuma vai prettiesiska apdraudējuma gadījumā.

Policijas uzdevums būs nepieļaut prettiesiskas darbības pret tūristiem, sniegt informāciju ārzemju tūristiem par kārtības noteikumiem Rīgā, iespējām saņemt palīdzību dažāda veida negadījumos un citu apdraudējumu gadījumā.Kā  atzīmēja komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC), minētās nodaļas izveide ir cieši saistīta ar domes finansiālajām iespējām un jautājums tiks skatīts pašvaldības budžeta grozījumu kontekstā, par ko tiks lemts tuvākajā laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ekoskolu tīkls izplešas

Vides apziņas un zaļās domāšanas veidošanā liela loma ir ģimenes dzīvesveidam, protams, arī skolai. Tāpēc prieks, ka Latvijā arvien aktīvāk attīstās Ekoskolu tīkls.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena