Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tūristu paaudze Baltijā mainīsies pēc pieciem gadiem

Pēc pieciem līdz septiņiem gadiem Baltijas valstīs mainīsies ceļotāju paaudze, un turpmāk iedzīvotāji izvēlēsies atšķirīgus ceļojumu galamērķus nekā pašreizējie tūristi, intervijā atzina tūrisma operatora Tez Tour direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs.

"Mēs jau kādu laiku tūristiem cenšamies pavērt plašāku skatu uz pasauli un esam gatavi paplašināt piedāvājumu, investējot, lai tūristiem būtu jaunas iespējas apskatīt pasauli. Taču galu galā saņemam atbildi - nē, mēs vēlamies Turciju, un viss," klāstīja Paļgovs.

Viņš sacīja, ka Latvijas tūristiem tradicionālos ceļojumu galamērķus liek izvēlēties tas, ka cilvēki slikti pārzina valodas, bet, piemēram, Igaunijā iedzīvotāji ir izglītotāki un pietiekami brīvi var ceļot uz dažādiem galamērķiem.

"Tie cilvēki, kas lido ar ierastajiem čarterreisiem, ir pieraduši pie noteiktas kārtības un noteiktām lietām, ka tos sagaida, aizved līdz viesnīcai, organizē ekskursijas," pastāstīja Tez Tour direktors Baltijas valstīs un piebilda, ka šos ieradumus lauzt ir ļoti grūti.

"Viņiem ceļojumā noteikti ir vajadzīgs autobuss, noteikti vajadzīgs gids, kas runā viņiem saprotamā valodā. Vienalga latviešu, lietuviešu vai igauņu valodā, tāpēc tradicionālajiem Baltijas čarterreisu ceļotājiem Turcija ir ideāls galamērķis. Viņi mīl, ka viss notiek pēc saraksta, pēc noteiktas kārtības kā pionieru nometnēs," teica Paļgovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nāks jauna tūristu paaudze, kas šos nerakstītos noteikumus mainīs, taču tas notiks pēc pieciem līdz septiņiem gadiem, un tikmēr vēl vismaz divas trīs sezonas Turcija kā galamērķis būs līderis.

Paļgovs piebilda, ka Igaunijā ceļojumu piedāvājums pašlaik ir nedaudz citādāks kā Latvijā un Lietuvā, jo tā ir tuvu Somijai, kur ir cits pieprasījums un valda cita atpūtas filozofija. Igaunijā ļoti iecienītas ir Kanāriju salas.

Igauņu tūristiem nozīmīgas ir īslaicīgās ceļojumu galamērķu programmas, piemēram, Madeiras salas, Portugāle. "Igaunijā tūrisma jomā ir raksturīga īslaicīgu programmu izmantošana - vienu mēnesi visi lido uz Izraēlu, otru uz Azoru salām. Tur tas ir ļoti raksturīgi, bet Latvijā tāds ceļojumu piedāvājums nav populārs," viņš pavēstīja.

Paļgovs atzina, ka iedzīvotāji no Latvijas un Lietuvas, kā ierasts, vēlas lidot uz Turciju, Ēģipti. "Mēs Latvijā atvērām jaunus ceļojumu galamērķus - uz Maljorku, Korfu salu, tomēr mums bija jāietur pauze, jo šie galamērķi nebija pieprasīti. Latvijas tūristi dod priekšroku tradicionālajiem ceļojumiem, jo baidās paskatīties nedaudz arī uz citu pusi, citu virzienu," secināja Tez Tour direktors Baltijas valstīs.

Viņš informēja, ka populārākie ceļojumu galamērķi Latvijā vasaras sezonā ir Turcija, savukārt ziemā - Ēģipte. Nākamie populārākie galamērķi pārdošanas ziņā krietni atpaliek - vasarā otrajā un trešajā vietā ir Spānija un Grieķija, bet ziemā - Kanāriju salas un Taizeme.

Arī Lietuvā vasaras sezonā dominē Turcija, bet ziemā - Ēģipte. Lietuvā diezgan populārs galamērķis ir arī Bulgārija un Tunisija, klāstīja Paļgovs un vērsa uzmanību, ka Lietuvā ziemā nav būtiska pieprasījuma pēc braucieniem uz Kanāriju salām pretēji Latvijai, kur pieprasījums ir liels. "Nav pat īpaši skaidrs, kāpēc tā. Toties Lietuvā ziemas sezonā liels pieprasījums ir pēc kalnu slēpošanas kūrortiem," minēja Paļgovs.

Viņš piebilda, ka Igaunijā vasarā pieprasījums pēc ceļojumiem uz Spāniju un Grieķiju ir līdzīgs pieprasījumam Latvijā. Taču ziemas sezonā otrajā vietā pēc Ēģiptes ir eksotiskās valstis. "Igaunijā pieprasījums ziemā ir līdzīgs Skandināvijas valstu tūristu pieprasījumam. Viņiem vienkārši ir tāda psiholoģija," sacīja Paļgovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena