Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aizejošu līderu pārejošās uzrunas

Raimonda Vējoņa un Māra Kučinska (ZZS) vecgada uzrunas mums atgādināja, ka vēlēšanu uzvarētāji vēl aizvien nav mācējuši sastādīt valdību un mums nav politiski leģitīma premjera, kā arī to, ka agrā vasarā notiks jauna Valsts prezidenta vēlēšanas. Varbūt skarbi, bet tā taču mēdz teikt: kā sauksi, tā atsauksies!

Pat valdošai premjera partijai graujošs zaudējums vēlēšanās (kas Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) no situācijas, kad bija teju viss, atmet situācijā ar neskaidru nākotni un puslīdz skaidru tagadni ārpus jaunās valdības), nav spējis salauzt premjera Māra Kučinska varas lepnību. Kā citādi vērtēt premjera spītīgo turēšanos pie tēzes, ka veselības aprūpes reforma ir viņa valdības panākums, nevis kļūda, par ko vēlētāji jau bargi sodījuši.

"Veselības aprūpei jābūt pieejamai un, galvenais, kvalitatīvai," saka ārdurvīs iestrēgušās valdības vadītājs brīdī, kad dažas minūtes šķir no izmaiņām veselības aprūpes finansēšanā, kas samazinās tās pieejamību vismaz desmitiem tūkstošu visneaizsargātāko ļaužu.

Jā, Kučinskis kopš sakāves oktobra vēlēšanās ir pamanījis, ka iepriekš "labo darbu čempionu" tik bieži piesauktajai ekonomikas izaugsmei ir ēna – nevienlīdzība – un "spožie statistikas dati nekādi nespēj iepriecināt tos, kuri savu katra mēneša budžetu mēra vien dažos simtos eiro".

Bet izvērtējumā premjers tālāk par aizvainojumu un nedaudz augstprātīgu vīpsnāšanu par nesaprātīgajiem, naivajiem vēlētājiem nav ticis,sakot: "Mums jau reizēm ļoti gribas ticēt absurdiem solījumiem, tomēr budžeta skaitļus piemānīt nevar."

Protams, vēlēšanu uzvarētāju nespēja trīs mēnešos izveidot jauno valdību ir jau izraisījusi daudz spekulāciju par viņu nespēju un nevēlēšanos pildīt savus priekšvēlēšanu solījumus. Bet cik valstiski ir pasmīkņāt par situācijas ķīlnieku – vēlētāju, kad aizejošā valdība vairs nespēj un jaunā valdība vēl nespēj?

Pār partiju savstarpējo revanšismu stāvoša nācijas tēva lomu klišejisku – kaut it kā pozitīvi mērķētu – frāžu virknējumā sev nespēja atrast arī prezidents Vējonis. Viņa runa savienojumā ar pretrunīgo taktiku jaunās valdības izveidē tiešām iecementēja pārliecību par to, ka vasaras sākumā mums, visticamāk, gaidāms jauns valsts galva.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Līderu? Kādu līderu? Kuru līderi? Prezidents, ministru prezidents brīvās sabiedrībās nav līderi šī vārda nozīmē, tā vienkāršā iemesla dēļ, ka šādās sabiedrībās katrs cilvēks ir brīvs un sev tik līderis. Viņi nav arī valsts galvas, varas kodoli, autoritātes, ideju nesēji, utt,,, viņi ir valsts amatpersonas, kurām jāpilda ar likumu uzdotos pienākumus. Īsi sakot, mazāk murgosim par līderiem, ja runa ir par valsts amatpersonām. Te tomēr nav Krievija, Ziemeļkoreja, Ķīna vai Kuba.
Zelma
Z
Kučinskim bija saturīga un pat interesanta Vecgada runa, bet Vējonim - ak, Jēziņ, stāvi mums klāt .....Kaut nu pēdējais pusgads ātrāk paietu.
TrollisJT > Zvirbulēns
T
Ja nopietni paraudzīties atpakaļ... vienīgais, ko var sacīt - Dievs , pasargi šo tautu no līderiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē