Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Klusēšanas taktika pret FSB nenostrādās

Izmeklēšanā par uzbrukumiem (gan fiziskiem, gan nomelnojošiem) tā dēvētajos Krievijas opozīcijas cilšu karos noticis būtisks pavērsiens, kam būtu jāpiespiež arī Latvijas izmeklētāji mainīt taktiku no visa noliegšanas un klusēšanas uz aktīvu patiesības noskaidrošanu, vai uzpirkšana un uzbrukumu organizēšana tiešām notikusi, arī iesaistot mūsu valstspiederīgos un uzpērkot policistus un prokurorus.

Kas tad ir noticis? Polijas tiesībsargājošās iestādes, kas kopā ar Lietuvas tiesībsargiem veic pamata izmeklēšanu šajā lietā, to nodevušas poļu specdienestiem, trešdien informēja Krievijas opozīcijas medijs Meduza. Par to, ka lieta nodota Polijas pretizlūkošanas dienestam, izmeklētāji informējuši lietā par cietušo atzīto uzbrukuma upuri, Alekseja Navaļnija tuvu līdzgaitnieku Leonīdu Volkovu. Izmeklēšanā iesaistījies arī ASV Federālais izmeklēšanas birojs, ar atsauci uz šobrīd, šķiet, prominentāko starptautisko izmeklējošo žurnālistu Hristo Grozevu ziņoja portāls Delfi

Ko tas nozīmē tulkojumā? To, ka, lietu nododot Polijas pretizlūkošanas dienestam, tā no "vienkārši" krimināllietas par fizisku uzbrukumu Volkovam un tā organizēšanu ir pārkvalificēta par operāciju, kuru Polijas, Lietuvas un, lai kā negribētu atzīt mūsu amatpersonas, arī Latvijas teritorijā plānojuši un vismaz daļēji īstenojuši naidīgās kaimiņvalsts Krievijas specdienesti. Tas, kas jau uzniris skaidri no Navaļnija domubiedru izmeklēšanas, kuru turpina arī Diena, Delfi un LTV raidījums De Facto, – ka aiz nozieguma stāv vismaz viens krievu specdienests – Federālais drošības dienests jeb FSB. Neaizmirsīsim, ka tieši FSB 5. dienesta uzdevums bija augsnes sagatavošana pirms iebrukuma Ukrainā, izmantojot arī ietekmes aģentus.

Ir vairāk nekā skaidrs – kamēr Valsts policija, ģenerālprokurors un iekšlietu ministrs ir ieņēmuši noliedzoši neticīgo pozīciju "pie mums korupcijas nav, tāpēc ka tā nevar būt", arī pirms visiem šiem jaunajiem paziņojumiem partnerdienestu sadarbības ietvaros lieta jau bija nonākusi Satversmes aizsardzības birojā, kura piekritībā ir pretizlūkošana. Pagaidām uz poļu un lietuviešu aktīvās rīcības fona mūsu specdienestu, Valsts prezidenta vadītās Nacionālās drošības padomes un Saeimas Nacionālās drošības komisijas klusēšana, it kā uz Latviju šī lieta neattiektos, izskatās ļoti slikti un uzticību mūsu politiskajai varai un tiesībsargiem nevairo. Starp citu, akurāt viena no uzvarām, ko ar šo hibrīdoperāciju, iespējams, pat necerēti panāk FSB. Pat ja klusēšanas iemesls ir apjukums un naivs mērķis neliet ūdeni uz FSB dzirnavām, atzīstot problēmas mūsu pusē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tuvo Austrumu loģika

Irānas īstenotais raķešu trieciens pa Izraēlas teritoriju, kas tika pozicionēts kā atbilde par proirāniskā Hamās politbiroja vadītāja Ismaila Hanijas, Hizbullāh iepriekšējā līdera Hasana Nasrallas ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē