Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Putni spēj to, ko nespēj krievu drons

Ja kādam pēc neveiklās izgāšanās ar lēmumu nenotriekt bruņoto krievu dronu bija labticīgas šaubas, vai Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) veltītā asā kritika ir pamatota vai tomēr mūsu armijas komandieri un aizsardzības ministrs Andris Sprūds (Progresīvie) rīkojās pareizi – vienkārši plašām tautas masām tas nav ne izprotams, ne izskaidrojams, ne izpaužams, tad otrdien bars, pēc loģikas spriežot, nedraudzīgi noskaņotu putnu šīm naivajām iedomām pielika treknu punktu.

Ja kāds palaida garām šo dramatiski iecerēto, bet realitātē nedaudz amizanto ziņu virsrakstus, kas vakar aplidoja medijus, otrdienas rītā Gaisa spēku radari fiksēja nenoskaidrotu lidojošu objektu, kas tuvojās Latvijas robežai no Baltkrievijas puses un ielidoja mūsu valstī kaut kur ap Krāslavas novadu. Nekavējoties gaisā pacēlās NATO Gaisa telpas patrulēšanas misijas iznīcinātāji no Lielvārdes militārās bāzes un apsekoja attiecīgo rajonu. Jau vēlāk pēcpusdienā NBS izplatīja ziņu, ka, izrādās, gaisa telpas novērošanas iekārtas uztvērušas putnu baru, bet nekādi aizdomīgi objekti konstatēti netika. Atcerēsimies, ka gadījumā ar krievu dronu informācija diennakti tika slēpta vispār, bet pēc tam teju nedēļu no mūsu komandieriem un aizsardzības ministra vilkta pa vārdam kā ar knīpstangām. Tātad atkal jau uzvedības maiņa par 180 grādiem.

Citiem vārdiem, notika viss tas, kas nesenajā gadījumā ar krievu dronu, tikai šoreiz tā vietā, lai nedarītu neko, tika izdarīts maksimums. Pievērsiet uzmanību detaļām – krievu drona gadījumā fakts, ka objekts bija nenoskaidrots, mūsu aizsardzības resoru burtiski paralizēja, atstājot monitorēšanas režīmā, bet šoreiz tika izdarīts viss, lai mūsu pretgaisa aizsardzības radariem palīdzētu, objekta vizuālā novērtēšanā iesaistot NATO iznīcinātājus. Bruņotā krievu drona gadījumā NBS vadība pieņēma, ka tā nolūki nav draudīgi, kas uz mūžiem ieies vēsturē kā anekdote par draudzīgo dronu, bet šoreiz acīmredzot, ja pieturamies pie šīs loģikas, sākotnēji neidentificētā putnu bara nodomi ļoti operatīvi tika nolasīti kā visai draudīgi, ja jau reiz tam pretī nekavējoties gaisā pacēlās NATO iznīcinātāji.

Premjere Evika Siliņa (JV) notikušo izmantoja, lai uzteiktu mūsu aizsardzības spējas, komentējot, ka NBS nezaudē modrību. Es gan gribētu iebilst, ka mūsu aizsardzības resora kardinālā attieksmes un uzvedības maiņa liecina nevis par modrības nezaudēšanu, bet par modrības pamošanos. Un, lai nobeigtu uz nopietnas nots, atliek tikai uzsvērt: paldies Dievam, ka no kļūdām mācāmies un darām to operatīvi jau pēc pirmajām neveiksmīgajām ugunskristībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Iestāties par latviešu valodu

Temats par latviešu valodu un citām valodām mūsu sabiedrībā tiek aktualizēts laiku pa laikam, turklāt bieži tad, kad tuvojas vēlēšanas vai pavīd izmaiņas likumos un noteikumos.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē