Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ušakova un Pūces sarunātā cīņa

Tas, ar ko caur skaļiem, bet savā būtībā bezsatura virsrakstiem kopš janvāra nodarbojas Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa) un pašvaldību ministrs Juris Pūce (Latvijas attīstībai), sportā tiek dēvēts par sparingu – treniņu, kurā pretinieki iepriekš sarunājuši scenāriju un pieturas pie striktiem noteikumiem, lai ne viens, ne otrs negūtu savainojumus, bet viens otru trenētu un arī publikai būtu interesanti.

31. janvārī, kad kratīšanas Rīgas domē un pie Ušakova bija uzkarsējušas sabiedrības un mediju interesi, ministrs, saprotot, ka ieilgušajā ziepju operā jāieplūdina kāds skanīgāks akords, medijus pārplūdināja ar virsrakstu: Pūce aicina Ušakovu atkāpties un nepārspīlēt "savu lomu pasaules vēsturē".

Gaumes, kritiskās domāšanas un ticības visam labajam līmenis, protams, var atšķirties, bet ir sajūta, ka aizvadītajā nedēļā 21. martā Ušakovs nedaudz pārcentās ar piespēlēšanu Pūcem, izliedams komplimentu medu pār savu "sparinga partneri". Pūce un viņa partijas Latvijas attīstībai frakcija vienmēr esot bijuši "visspilgtākie oponenti" Saskaņai un viņam personīgi un tagad no varas pozīcijām cenšoties viņam atriebties, visos iespējamajos veidos "torpedējot" Rīgas domes darbu. Nu, tas tā – ja kādam  šī nebeidzamā trīs mēnešus garā ziepju opera radījusi šaubas, vai tās galvenie varoņi nenodarbojas ar publisku un abpusēju spalvu bužināšanu, tad Ušakovs dod savu godavārdu, ka nē – Pūce viņu ir nomētājis ar pieprasījumiem un vēstulēm, un tas Nilam patiesi sāp.

Pa to laiku pulkstenis tikšķ un Eiropas Parlamenta vēlēšanu datums – 25. maijs – tuvojas. Latvijas attīstībai sponsoriem jāparāda, ka tā ir ilgspēlējoša plate, un jāuzrāda panākumi, bet Ušakovam un Amerikam kandidēšana ļauj censties uzturēt mītu, ka viņi vēl aizvien ir politiķi, nevis no iespējamām apsūdzībām korupcijā uz Eiropu mūkoši politiskie bankroti.

Arī Latvijas attīstībai, protams, ir jādomā vismaz divi soļi uz priekšu par brīdi, kad neizbēgami materializēsies šobrīd izmeklēšanas iestāžu caurklausītās Taureņu pirts sarunas, kurās kopā ar Ušakovu, Andri Ameriku, Aleksandru Brandavu, kukuļošanā jau apsūdzēto Māri Martinsonu un citiem figurē arī partijas valdes loceklis Edgars Jaunups.

Pat ja Taureņu pirts epizodes, kurās figurē Jaunups, netiks kriminalizētas, bet vienkārši kļūs par Jūrmalgeitu, no kuras politikāņiem viegli iespējams izbrist, noslaukot kājas principos, kuri viņiem tāpat neeksistē, Pūce, nedēļām ilgi caur virsrakstiem kliedzot uz Ušakovu, sev un partijai būs sagatavojis drošības spilvenu šai X stundai. "Bet kā – Pūce taču apkaroja (un beigās varbūt arī atlaida) Ušakovu. Jaunups, nu jā – tas jau tāds slīps vienmēr bijis, bet Attīstība taču var attīrīties," iesauksies tās apmaksātie ideologi.

Tāpēc neskatīsimies tik daudz uz Pūces un Ušakova "sparingu" jeb sarunāto politisko treniņu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām un, iespējams, pirms Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, bet prasīsim, lai KNAB kādas iedomātas politiskās stabilitātes vārdā daļu no Taureņu pirts epizodēm nepatur atvilktnē vai nemazina to nozīmi līdz ētiskas, ne kriminālas dabas pārkāpumiem.

Top komentāri

TYT
T
Traģikomiskākais ir tas, ka pašreizējās intrigas, iekšējie ķīviņi A/Par ir pat daudz smagāki, nekā tie reiz bija Vienotībā. Iedomājieties uz šauras laipas satikušies - Jaunups, Viņķele, Rubese, šausmīgi iedomīgais Ījabs un citi tamlīdzīgi eksemplāri, kuru iekšējā svarīguma sajūta ir augstāka par AbuDabi debesskrāpjiem. Tur jau tagad iet pa gaisu smagas intrigu, dubļu cīņas. Jo tā nav dabiski izaugusi partija, tas ir projekts, kurš kopā sapulcinātās šausmīgi pašpārliecinātas zvaigznītes.
Uz
U
šizofrēniju velk tādas domas, ka politiķi nespēlē teātri un nemāna vēlētājus. Ja kāds uzskata, ka pūce runā to, ko domā un neizliekas, tad, manuprāt, ar to cilvēku ir ļoti bēdīgi. Starp citu, pūce pirms vēlēšanām teica, ka koalīciju ar "jauno" vienotību neveidošot. Miniet 3 reizes: vai pūce teica patiesību? Bet viena daļa par paristiem nobalsoja tieši tādēļ...
interesanti
i
Ja tas tiešāmir tā, tad tas ir nožēlojami.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē