Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš: Reformām izglītībā un veselībā jāiet kopsolī ar administratīvi teritoriālo reformu

Reformām izglītības un veselības aprūpes jomās jāiet kopsolī ar administratīvi teritoriālo reformu, šodien tikšanos laikā ar izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP) un veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kā aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Sandris Sabajevs, abu tikšanos laikā Kariņš ar ministrēm pārrunāja valdības deviņu mēnešu laikā paveikto izglītības un veselības aprūpes jomās un turpmākās ieceres.

Gan veselības, gan izglītības un zinātnes ministre esot premjeram apliecinājušas, ka decembrī gaidāmi nākamie soļi reformu procesā.

Valdības atbalstītajā 2020.gada budžeta projektā, kas ir iesniegts izskatīšanai Saeimā, veselības un izglītības, zinātnes jomām ir atvēlēts vislielākais papildu finansējums, uzsvēra Kariņa preses sekretārs.

Nākamā gada budžeta projektā papildu 50 miljoni eiro atvēlēti veselības nozarei - darba samaksas palielinājumam ārstniecības personām, kompensējamiem medikamentiem un reto slimību pacientu ārstēšanai, 23 miljoni eiro paredzēti pedagogu atalgojuma nodrošināšanai, bet astoņi miljoni eiro - valsts zinātnes atbalstam un pētniecības programmām, kā arī citām izglītības un zinātnes jomas vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē