Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kariņš: Rīgas domes nesaimnieciskums uzvelts uz visu Latvijas iedzīvotāju pleciem

"Gadiem ilgi Rīgas domes politika, kuru arī es esmu kritizējis, ka tā ir nesaimnieciska - tagad tas nesaimnieciskums tiek uzvelts uz visu Latvijas iedzīvotāju pleciem. Lai saprastu kontekstu, tie ir 72 miljoni, kas mums tiek atņemti, kurus mēs nevaram ieguldīt, teiksim, veselības budžetā un mediķu algās, kurus nevaram ieguldīt skolotāju algās," Rīgas pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme prognozēto iekļaušana vispārējās valdības sektorā, kas radīs negatīvu ietekmi uz vispārējās valdības budžeta bilanci 2020. gadā 71,9 miljonu eiro apmērā, telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes komentēja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Taujāts, kur tad šī nauda paliek, Kariņš skaidroja: "Tā tiek ieskaitīta budžeta deficītā, tā ir nauda, kuru mēs nevaram izmantot. Protams, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs kopā ar finanšu ministru strādās, lai mainītu likumu, lai nākotnē šādu lieta nevarētu notikt."

Kariņš noraidīja kritiku viņa pārstāvētajai partijai, ka tā nevis centās izmantot iespēju ietekmēt pašreizējā Rīgas domes sastāva darbības virzienu, bet principiāli esot gājusi uz ārkārtas vēlēšanām.

"Ja skatāmies uz faktiem, politika ir matemātika. Mazākums nevar pārtapt par vairākumu, stiep vai velc kā gribi. Jauna koalīcija var būt, tikai pārdalot kādu no esošajām. Īstenībā jaunais Rīgas mērs ir saņēmis pat vairāk balsu nekā Ušakovs savā laikā, kas nozīmē, ka nekad nav bijis nekādu cerību, ka kāda no opozīcijas partijām vai kāds no viņu politiķiem varētu kļūt par jauno Rīgas mēru. Tā ir bijusi tikai runāšana."

Top komentāri

Ķencis
Ķ
Mazos zagļus liek cietumā, bet valsts apzadzējus ceļ amatos! Kas kaitēja nedzīvot...
rūgtā patiesība
r
Principā tas ir gadiem ieilgušās VARAM bezdarbības rezultāts (sakām visi paldies izcilajam un daudzfunkcionālajam NA ministram Gerhardam). VARAM pārziņā ir pašvaldības, nebija nekādu šķēršļu kontrolēt, kas notiek Rīgā, un celt trauksmi visos varas līmeņos jau pirms 2 vai 3 gadiem. Ā, pag, NA ar Baibucīti Broku tak bija doļā un jaukā simbiozē ar S....
interesanti
i
Ušakovs& Ameriks par to saņēmuši paaugstinājumu un tagad sēž Briselē: D Temīdas Latvijā nav?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē