Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mūrniece: Ir jādara viss iespējamais, lai cilvēku dzīvības nekad vairs netiktu izdzēstas tautības dēļ

Pasaulei jādara viss iespējamais, lai cilvēku dzīvības nekad vairs netiktu izdzēstas viņu tautības dēļ, Izraēlā piedaloties piektajā Pasaules holokausta forumā, uzsvērusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

"Holokausts pasaulei ir iemācījis - redzot necilvēcīgu attieksmi, mēs nedrīkstam novērsties un klusēt. Ir jādara viss, kas mūsu spēkos, lai cilvēku dzīvības nekad vairs netiktu izdzēstas viņu tautības dēļ," uzsvērusi Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvijas iedzīvotāji jūt dziļu līdzjūtību ebreju tautai.

"Mēs labi zinām, ko nozīmē okupācija un nevainīgu cilvēku noslepkavošana. Mēs ar lielu rūpību glabājam arī piemiņu par Latvijas pilsoņiem - ebreju glābējiem," norādījusi Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvērusi, ka holokausta piemiņa un vēsturiskā izpēte ir mūsu morālā un politiskā apņemšanās. Latvija par to stingri iestājamies gan pašu mājās, gan starptautiski, viņa uzsvērusi.

"Miers mūsdienu pasaulē atkal kļuvis trauslāks, tādēļ svarīgais uzdevums šobrīd ir rūpēties par drošību," paudusi Saeimas priekšsēdētāja, aicinot holokausta upuru piemiņu saglabāt arī nākamajās paaudzēs.

Jeruzalemē notiekošais 5.Pasaules holokausta forums pulcē vairāk nekā 46 valstu līderus - monarhus, prezidentus, parlamentu spīkerus un valdību vadītājus. Tā ir augstākā līmeņa tikšanās, kas veltīta antisemītisma jautājumiem, pieminot 75.gadadienu kopš koncentrācijas nometnes Aušvicā-Birkenavā atbrīvošanas.

Mūrniece kopā ar citu valstu līderiem holokausta piemiņas memoriāla Jad Vašem Varšavas geto skvērā piedalījās piemiņas pasākumā un vainagu nolikšanas ceremonijā.

Jeruzalemē Mūrniece nolika ziedus pie Žaņa Lipkes piemiņas koka, kas atrodas holokausta piemiņas memoriāla Jad Vašem teritorijā. Alejā esošie koki stādīti, lai godinātu cilvēkus, kuri holokausta laikā, riskējot ar savu dzīvību, glāba ebrejus.

Top komentāri

slikts izpildījums
s
Varēja taču aizbraukt pieklājības dēļ un paklusēt. Kāda vella pēc vēl tā zemoties ar kaislīgām runām? Kāpēc ne par armēņu genocīdu? Kāpēc ne par konkistadoru genocīdu? No malas skatoties - nu, gluži kā Freiberga Putina parādē Maskavā.
reptilis
r
Ko dara Saeimas priekšsēdētāja Putina rīkotā pasākumā?!
Erna
E
Si stulba bada dzeguze Murniece apgana Latvijas valsti un apkauno latviesu naciju, cik ilgi vel?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pret agresivitāti sabiedrībā

Saistībā ar mediju vidē vērojamo viļņošanos uzmanības vērtas ir bažas par augsto agresijas līmeni mūsu sabiedrībā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē