Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Repše: Tiesībsargājošajām iestādēm jāskaidro, vai Rimšēviča lietā viņiem ir nopietni pierādījumi

Tiesībsargājošajām iestādēm būtu plašāk sabiedrībai jāskaidro, vai viņiem Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lietā ir nopietni pierādījumi, aģentūrai LETA sacīja kādreizējais Latvijas Bankas vadītājs Einars Repše.

Viņš norādīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Valsts policijas pirmdien notikusī preses konference informatīvajā ziņā esot bijusi "ļoti tukša". Esot saprotams, ka atbildīgās amatpersonas pašlaik nedrīkst izpaust izmeklēšanas detaļas, taču atbildīgajām amatpersonām skaidri jāpasaka, vai šajā lietā ir vai nav atbilstoši pierādījumi, pauda Repše.

Bijušais Latvijas Bankas vadītājs akcentē, ka Rimšēviča situācijā iniciatīva ir nākusi no tiesībsargājošo iestāžu puses. Viņš norāda, ka ciena tiesībsargājošās instances un vienmēr ir uzticējies to veiktajām darbībām. Ņemot to vērā, Repše norāda, ka Latvijas Bankas prezidenta aizturēšanai un kratīšanai viņa īpašumā ir jābūt ļoti nopietnam pamatam.

Reizē kādreizējais centrālās bankas vadītājs neizslēdz iespēju, ka "varbūt arī tā nav" jeb ka tiesībsargiem varētu arī nebūt bijis pamats šādi rīkoties. "Tās būtu šausmas, kam negribētos ticēt," pauž Repše. "Ļoti ceru, ka tas [aizturēšana] netika darīts, lai parādītu varu vai citādi izrādītos," norāda bijušais Latvijas Bankas vadītājs.

Ja bija pamats Rimšēviču aizturēt uz 48 stundām, tad būtu jāsecina, ka tiesībsargu rīcībā ir ļoti nopietni pierādījumi, līdz ar to konsekventa rīcība būtu arī lūgt tiesu apcietināt viņu, sacīja Repše. Tāpēc nav saprotams, kāpēc cilvēku bija nepieciešams aizturēt, un vai izmeklētāju tālāka nevēršanās tiesā nav norāde uz to, kāda ir situācija ar pierādījumiem šajā lietā, norādīja kādreizējais centrālās bankas vadītājs.

Viņš piebilda, ka bija ļoti satriekts un apjucis, lasot par izmeklēšanas darbībām un izskanējušajām aizdomām attiecībā uz Rimšēviču.

Kā ziņots, Repše vietnē Twitter iepriekš rakstīja, ka nespējot iedomāties, ka viņa pēctecis amatā Rimšēvičs varētu būt vainojams viņam inkriminētajos noziegumos. "Ja LB Prezidents nav vainīgs, viņam šobrīd nav jāatkāpjas no amata. Tā būtu Latvijas nedraugu uzvara," rakstījis Repše.

No KNAB viņš vēlētos redzēt iespējami ātru situācijas risinājumu "vienā vai otrā virzienā". "Līdz šim ļoti cienu gan manu draugu un kolēģi LB Prezidentu Ilmāru Rimšēviču, gan mūsu tiesībsargājošās iestādes. Tagad grūti iedomāties, ka abi varētu arī turpmāk palikt vienā laivā. Ļoti ceru uz drīzu un izsmeļošu situācijas skaidrojumu tiesiskā ceļā ar faktiem un pierādījumiem," rakstīja Repše.

Jau vēstīts, KNAB ir sācis kriminālprocesu pret Rimšēviču par kukuļņemšanu. Viņš paziņojis, ka nav vainīgs un neatkāpties no amata, bet savu aizturēšanu saistījis ar ABLV Bank un citu nerezidentus apkalpojošo banku pretdarbību.

Top komentāri

hm
h
Nez kādēļ mediju paziņojumos tiek lietoti divi jēdzieni - kukuļa pieprasīšana un kukuļa ņemšana. Pie tam it kā relatīvi sen. Ja tas veikts bez ilgstošas operatīvas izstrādes, jābūt vai nu naivam, vai galīgam nejēgam, lai cerētu mājas kratīšanā atrast pierādījumus šādos darījumos. Varbūt tikai formāli, kā saka, katram gadījumam. Drīzāk, tā varētu būt spēle, lai saceltu ažiotāžu un vismaz uz laiku Rimševicu izslēgtu no spēles. KNAB uzņemās lielu atbildību informējot, ka jezga nav saistīta ar aktuālajām banku problēmām, bet vienlaicīgi uzsākot to tik "pareizā" brīdī.
OO/OO
O
Taisnība. Pagaidām tik viens info, ka gadījums bijis sens un viss. Kas, kāpēc, kur pierādījumi - tukšums. Kas ar šo skandālu tiek piesegts?
Trollis JT
T
Grūti saprotamajā jūklī ir tomēr dažas skaidras detaļas... Zinot, ciki ļoti bankas ir piesātinātas ar visādiem drošības speciālistiem un drošības ierīcēm un ... DROŠĪBAS IDEJĀM... ir kaut kā ABSOLŪTI NETICAMI , ka bankai "gadiem ilgi " runāja nepatīkamas lietas un banka GADIEM ILGI TĀS NEIERAKSTĪJA AUDIO UN VIDEO FORMĀTĀ. Šiem zēniem ir pieejami mikrofoni, kurus cilvēks parastais nevar ar aci saskatīt. Video var filmēt caur 1milimetru resnu ubjektīvu, kas iemontēts brillēs, gredzenā, pildspalvā, vai plastmasas mušiņā... . Domāsim , draugi... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē