Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Braže: Ukrainai būs noderīga Latvijas pieredze un zināšanas par pievienošanos NATO un ES

Ukrainai būs noderīga Latvijas pieredze un zināšanas par pievienošanos NATO un Eiropas Savienībai (ES), piektdien žurnālistiem preses konferencē pēc tikšanās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu norādīja Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže, kura savā pirmajā divpusējā vizītē devusies uz Ukrainu.

Viņa uzsvēra, ka gribējusi apmeklēt Ukrainu, lai uz vietas iepazītos ar valsts praktiskajām vajadzībām, Ukrainas iedzīvotāju, profesionāļu spēju strādāt, lai turpinātu nodrošināt pamatvajadzības, lai turpinātu nodrošināt ekonomisko un politisko vadību.

Braže uzsvēra, ka saruna ar Ukrainas ārlietu ministru bija auglīga. Viņa atzīmēja, ka Latvijas atbalsts Ukrainai ir vairāk nekā 1% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Plānots, ka nākamo gadu laikā Latvijas militārās palīdzības apmērs Ukrainai sasniegs 0,25% no IKP.

Viņa apliecināja, ka cilvēki Latvijā turpina atbalstīt Ukrainu. Tas vērojams visā sabiedrībā, iesaistās nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, kompānijas. Braže pieminēja, ka Latvijas uzņēmums "Latvenergo" Ukrainai piegādās 250 megavatu ģeneratoru Ukrainas elektrības un enerģētikas vajadzībām. Viņa arī uzsvēra, ka Latvija stingri atbalsta Ukrainas pievienošanos ES un NATO.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūsu valoda un tās prestižs

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā nesen tika spriests par atteikšanos no krievu valodas kā otrās svešvalodas vidusskolās, un kārtējo reizi atklājās, ka valodu tēma tiek uztverta ...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē