Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

CIP šefs: Ķīna Savienotajām Valstīm ir tikpat liels drauds kā Krievija

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) priekšnieks Maiks Pompeo intervijā britu raidorganizācijai BBC atzinis, ka ir vienlīdz nobažījies ne tikai par Krievijas, bet arī par Ķīnas ietekmi.

 

Pompeo, kurš pirms kļūšanas par CIP vadītāju bija pārliecināts republikānis Kongresā, norādīja, ka sagaida Krievijas mēģinājumus iejaukties ASV Kongresa starpvēlēšanās, taču uzsvēra, ka ķīniešiem ir daudz plašākas ietekmes izvēršanas iespējas nekā Krievijai.

ASV galvenais drošībnieks BBC norādīja, ka "citas valstis kolektīvi varētu darīt vairāk, lai ietekmētu Ķīnas mēģinājumus izvērst savu ietekmi Rietumvalstīs." 

"Mēs redzam ļoti koncentrētus centienus nozagt ASV piederošu informāciju, mēģinājumus infiltrēties Savienotajās Valstīs ar spiegu palīdzību - ar tādu cilvēku, kuri Ķīnas valdības vārdā darbojas pret ASV - palīdzību," komentēja Pompeo, turpinot: "Mēs to (Ķīnas ietekmi) redzam mūsu skolās, mūsu slimnīcās. Mēs to redzam korporatīvajā līmenī, un tas notiek arī citviet pasaulē, tostarp Eiropā un arī Lielbritānijā."

Top komentāri

bleķi
b
muļķības , Amerikai nav Sibīrija , ko vajag Ķīnai!
Trollis JT
T
Visi apdraud Amerikas Savienotās Valstis.
Trollis JT
T
Būtībā jau CIP šefam ir taisnība, tikai viņš varētu netaisīt propagandistisku histēriju. Jo Ķīnai nav izdevīgi apdraudēt savu lielāko parādnieku. Bet ķīna VAR IETEKMĒT DAUDZ VAIRĀK, NEKĀ KRIEVIJA. Paciemojieties kādā no "čainataunām" , piemēram, Toronto, vai jel kurā citā pasaules pilsētā... vai krieviem jel kur ir tādas tautiešu masas aiz robežām?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē