Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igaunijas Swedbank komentē finanšu uzraugu ierosināto lietu pret banku

Igaunijas Swedbank otrdien paziņoja, ka pret Swedbank ierosinātās lietas, kuru rezultātā Igaunijas un Zviedrijas finanšu uzraugi varētu bankai noteikt sodu, uzskata par loģisku notikumu gaitu.

Igaunijas Swedbank komunikācijas nodaļas vadītāja Kristīna Herodesa ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka banka neizteiks pieņēmumus par iespējamo sodu. 

"Kā jau ir norādīts iepriekš, abu valstu finanšu uzraudzības institūciju galvenie novērojumi lielā mērā sakrīt ar pašas bankas secinājumiem," viņa teica. 

Herodesa norādīja, ka banka turpinās stiprināt darbības un procesus saistībā ar naudas atmazgāšanas novēršanu un informēs par progresu bankas ceturkšņa pārskatos. 

"Tāpat mēs ceturkšņa pārskatos nepārtraukti sniegsim jaunāko informāciju par iekšējās izmeklēšanas progresu, kā arī informāciju par uzlabojumiem bankas darbībā un procesos attiecībā uz cīņu pret naudas atmazgāšanu," sacīja Igaunijas Swedbank pārstāve. 

Swedbank apstiprināja, ka otrdien saņemts Zviedrijas Finanšu uzraudzības pārvaldes lēmums par soda procesa sākšanu saistībā ar notiekošo izmeklēšanu par naudas atmazgāšanas novēršanas pārkāpumiem. 

"Bankas atbildē Finanšu uzraudzības pārvaldes apstiprinājuma vēstulei 2019.gada 16.septembrī tika norādīts, ka daudzi no galvenajiem Finanšu uzraudzības pārvaldes novērojumiem atbilst bankas pašas novērojumiem. Finanšu uzraudzības pārvalde Zviedrijā tagad pārbaudīs, vai par šo lietu ir nosakāms sods vai nav. Swedbank turpina sadarboties un sniegt visu informāciju, kādu varasiestādes lūdz," teikts bankas paziņojumā. 

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā aizdomas par Swedbank saistību ar naudas atmazgāšanu, Igaunijas finanšu uzraudzības iestāde nolēmusi sākt lietu pret Igaunijas Swedbank, savukārt Zviedrijas finanšu uzraugs brīdinājis par iespējamu sodu tās mātesbankai Zviedrijā

Top komentāri

VVZ
V
Interesanti, ko par šo lietu domā, teiksim, Daugavpilī?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē