Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Šodien

Pēc laikraksta Diena publikācijas: VID pārsūdzējis lēmumu izbeigt "būvnieku lietas" kriminālprocesu pret Martinsonu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārsūdzējis Ģenerālprokuratūras lēmumu izbeigt "būvnieku lietas" kriminālprocesu daļā pret uzņēmēju Māri Martinsonu, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe. Viņa skaidroja, ka VID kā cietušajam bija tiesības 10 dienu laikā pārsūdzēt šo Ģenerālprokuratūras lēmumu.

Personāla vadītājs kā vadības labā roka – stratēģis un starpnieks reizē

Mūsdienu uzņēmējdarbībā personāla vadītāja loma būtiski pieaug, pārsniedzot tradicionālo darbinieku atlases un administratīvo pienākumu robežas. Starptautiski pētījumi liecina, ka personālvadība tiek arvien ciešāk sasaistīta ar stratēģisko vadību, palīdzot uzņēmumiem pielāgoties dinamiskajai biznesa videi un veicinot ilgtspējīgu attīstību. Tā, piemēram, starptautiski atzītas pētniecības un konsultāciju kompānijas “Gallup” izpēte rāda, ka uzņēmumi, kas iegulda savas personālvadības stratēģiskā attīstībā, ilgtermiņā uzrāda ievērojami augstāku produktivitāti un darbinieku apmierinātību. Proti, viens no pēdējo gadu pētījumiem atklāja, ka uzņēmumi ar augstu darbinieku iesaisti ir par 21% rentablāki un par 17% produktīvāki salīdzinājumā ar tiem, kur iesaiste ir zema. Turklāt šādi uzņēmumi novēro arī par 41% mazāku darbinieku prombūtnes līmeni. Šie dati uzsver personāla vadības nozīmi uzņēmuma stratēģiskajā attīstībā, apliecinot, ka labi pārvaldīta komanda ne tikai efektīvāk sasniedz mērķus, bet arī nodrošina stabilāku uzņēmuma darbību ilgtermiņā.

Izdota Janas Egles pirmā grāmata bērniem Bovijs un 12 putnēni

Oktobrī ceļu pie maziem un lieliem lasītājiem sākusi latviešu rakstnieces, dzejnieces un dziesminieces Janas Egles grāmata bērniem un viņu vecākiem Bovijs un 12 putnēni. Vizuāli uzrunājošo ilustrāciju autore – māksliniece Agnese Rudzīte. Grāmatas izdevējs – izdevniecība Latvijas Mediji

Michelin zvaigzne piešķirta arī restorānam John Chef's Hall

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī Michelin Guide 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp Michelin kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam John Chef's Hall, kā arī zvaigzni saglabājis restorāns Max Cekot Kitchen, informēja Michelin Guide pārstāvji.

Rīgā durvis vērs pirmā smaržu galerija Baltijā – Nāsī

Ceturtdien, 31. oktobrī, plkst. 19.00 radošajā mājā Viskaļi (Viskaļu iela 36a, Rīga) tiks atklāta smaržu mākslas galerija Nāsī — viena no pirmajām Eiropā, kas veltīta smaržām kā mākslas medijam, informēja galerijas dibinātājs Sandris Mūriņš

Olga Rajecka izdod jaunu dziesmu un aicina uz četriem dažādiem Vecgada koncertiem

Dziedātāja Olga Rajecka, sadarbībā ar mūzikas autoru Tomasu Kleinu un teksta autoru Guntaru Raču kopīgi radījuši jaunu un saulainu dziesmu Saulīte. Savulaik šis tandēms kopā radīja dziesmu Saule riet, kas pirms desmit gadiem, 2014. gadā startēja Latvijas Eirovīzijas dziesmu atlases konkursā un skan radiostacijās un koncertos vēl joprojām

Liepājas 400 gadu jubilejas svētku koncerta rīkošanai tērēs 200 000 eiro

Nodibinājums Liepāja 2027 (Liepāja 2027) izsludinājis iepirkumu pilsētas 400 gadu jubilejai veltītā galvenā svētku koncerta satura koncepcijas izstrādei un tā pilna apjoma realizācijai, tam paredzot 200 000 eiro, informē Liepāja 2027 sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

VIDEO: DIONA izdod emocionālu dziesmu par sirdssāpēm un cerībām

Ceturtdien, 24. oktobrī, ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi dziedātāja DIONA. Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās.

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu © DIENA

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā attīstības ekonomikas valstu organizācijas BRICS samitā. Šodien viņam paredzēta arī atsevišķa tikšanās ar V. Putinu, vēsta AFP.
Reklāmraksts

Stratēģiski pareiza izvēle maziem un vidējiem uzņēmumiem – auto abonēšana

Mazie un vidējie uzņēmumi nereti saskaras ar nepieciešamību būt elastīgiem un ātri pielāgoties mainīgajiem tirgus apstākļiem. Autoparka uzturēšana ir viena no tām jomām, kur uzņēmumi var optimizēt savas izmaksas un darbību, izvēloties SIXT+ auto abonēšanu. Rakstā apkopoti ieteikumi, kā nodrošināt finanšu elastību, samazinot administratīvo slogu un vienkāršojot nodokļu pārvaldību, koncentrējoties uz uzņēmuma pamatdarbību.
Reklāmraksts

Dārza šķēres – dārznieka labā roka

Dārza šķēru pielietojums ir plašs: no krūmu zaru, nokaltušu ziedu un augu stiebru apgriešanas un zemeņu atstīgošanas līdz pat sīku zaru smalcināšanai. Viegli noprast, kāpēc dārza šķēres ir viens no biežāk pielietotajiem rīkiem, – dārza šķēru sniegtās iespējas ļauj uzturēt mājas pagalmu un dārzu skaistu, veselīgu un sakoptu. Lai dārza darbi ritētu raiti, jāizvēlas darbam piemērotākās dārza šķēres. Veidu ir daudz, un katram ir savas pielietojuma nianses. Biežāk izmantotās ir dažādas dārza grieznes, atzarošanas šķēres un dārza šķēres ar akumulatoru.

Rail Baltica finanšu piesaiste © DIENA

Premjere Evika Siliņa (JV) paziņojusi, ka nesaredz iespējas 2025. gada valsts budžetā paredzēt papildu finansējumu Rail Baltica projektam

Kalendārs

Oktobris, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10