Lai ne tikai skaisti, bet arī gardi pavadītu šo nedēļas nogali iesakām izmēģināt vieglo un veselīgo burkānu - ingvera zupu. Aizbiedēsim visus baciļus un ķersim pavasari!
Šefpavārs Normunds Baranovskis ir pārliecināts, ka pavārs var būt ikviens –
nepieciešama vien radoša iedvesma un vēlme apgūt jaunas iemaņas. Tieši tāpēc Rimi
veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo līderis mudina izmēģināt ko jaunu un tādus
produktus kā maize un siers, kurus ierasts iegādāties veikalā jau gatavus, pagatavot pašu spēkiem.
Svinot Ziemassvētkus, tradicionāli vairākas dienas pēc kārtas ēdam sautētus kāpostus, zirņus, cūkgaļu, kas organismam ir ļoti smags ēdiens. Lai pienācīgi sagatavotos nākamajai sautēto kāpostu tūrei Vecgada vakarā, dietoloģe Lolita Neimane iesaka starp svētkiem vairākas dienas ēst dārzeņu biezzupas, jo tās ir vieglas un nomierina zarnu traktu. Šādai zupai noder jebkuri dārzeņi, un, kā stāsta dietoloģe, to ēd pat vīrieši, kas ne pārāk iecienījuši dārzeņu ēdienus.
Dziedātājs, grupas Lādezers solists Ingus Ulmanis stāsta, ka viņa receptes ir grūti pierakstāmas, jo gatavojot viņš nekad neskatās pavārgrāmatā. Ingus improvizē gan ar produktiem, gan garšvielām. Mūziķis smej, ka atver ledusskapi un to, ko tur atrod, liek grāpī vai pannā. Dziedātājs labprāt gatavo svaigu kāpostu zupu, ko ģimenē sauc par «krīzes variantu». Uzvāra lielu katlu un var ēst vairākas dienas.
"Maldās tie, kas saka, ka no zupas nevar paēst," saka zupu restorāna Tikai karotes šefpavāre Kristīne Devjateņa. "Viss ir atkarīgs no tā, kā katrs radis ēst. Ja noteikti gribas ko stingrāku, tad jāizvēlas zupa ar gaļu. Bet tiem, kas pieraduši pie vieglākām maltītēm, vispār nav ko bēdāt. Zupas piedāvā tik daudz variāciju!"